Tag (2018)

Based on a True Story. We're Not Kidding.

Tikkertje voor volwassen: het kan. En zowaar nog best vermakelijk ook.
play

5,8 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Een groep voormalig klasgenoten organiseert elk jaar weer een tikkertjespelletje dat een complete maand duurt. Dat kent geen grenzen. Alles is toegestaan. Dit jaar vindt het spelletje plaats tijdens het huwelijk van de enige onverslagen persoon in de groep. Het maakt hem een makkelijk doelwit. Maar hij is er klaar voor...

Regie
Jeff Tomsic
Cast
Jeremy Renner, Brian Dennehy, Isla Fisher, Jon Hamm, Ed Helms, Annabelle Wallis, Jake M. Johnson, Rashida Jones, Leslie Bibb, LilRel Howery, Nora Dunn, Hannibal Buress, Sebastian Maniscalco, Steve Berg, Patti Schellhaas, Laura Distin, Elijah Marcano, Tatum Price, Jock McKissic, Curtis Gammage, Indiana Sifuentes, Trayce Malachi.
Release
28.06.2018
Release NL
28.06.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Tomsic | Cast: Ed Helms (Hogan 'Hoagie' Malloy), Jon Hamm (Bob Callahan), Jake Johnson (Randy 'Chilli' Cilliano), Hannibal Buress (Kevin Sable), Jeremy Renner (Jerry Pierce) e.a.| Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2018

Dat Tag is gebaseerd op een waargebeurd verhaal laat geen enkele trailer of poster voor deze film onvermeld. Toch dient dit gegeven niet al te serieus te worden genomen. Het uitgangspunt van enkele bevriende veertigers die al jaren tikkertje spelen en daarin op volwassen leeftijd misschien nog wel fanatieker zijn dan als kinderen, is inderdaad zoals het in 2013 in een artikel in The Wall Street Journal werd opgetekend. Maar dat neemt niet weg dat de personages in de film vrijwel niets van doen hebben met de leden van de echte vriendenclub en vrijwel geen enkele scène passages uit het artikel reflecteert. Best aannemelijk dus dat als iemand dit uitgangspunt zou hebben gepitcht als een volledig nieuw idee, de film waarschijnlijk exact hetzelfde zou zijn geworden als wat nu is gemaakt.

Daar is overigens niets mis mee. Elk verhaal kan inspiratie bieden voor een film, maar niet alles wat uit het leven is gegrepen dient een prestigieus Oscardrama te worden. Het idiote concept van volwassen mannen die al decennia bezig zijn met tikkertje, hoeft niet met dezelfde ernst te worden behandeld als een gebeurtenis die het verloop van de Tweede Wereldoorlog bepaalde. Goed idee dus om simpelweg een vlotte komedie te maken over vijf jeugdvrienden die weliswaar op de gebruikelijke wijze uit elkaar zijn gegroeid, maar hun vriendschap in stand weten te houden door jaarlijks een volledige maand heel gedreven tikkertje spelen. Jammer dat het zo'n ontzettend veilige komedie is geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Tag Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tag

acties