The Forest

The Forest (2016)

Everyone comes here looking for a way out

De boswandelaars waren nog zó gewaarschuwd: ga niet van het pad af! Hadden de makers van dit dertien-in-een-dozijn-schrikfestijn zich maar niet aan dat advies gehouden.
play

4,5 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Een vrouw gaat op zoek naar haar vermiste tweelingzus. Dit doet ze in het Japanse Aokigahara-bos, dat ook wel bekendstaat als het "zelfmoordbos". Hier wordt ze geconfronteerd met de boze zielen van de doden, die het hebben voorzien op iedereen die door het bos wandelt.

Regie
Jason Zada
Cast
Terry Diab, Natalie Dormer, Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa, Eoin Macken, Yûho Yamashita, Masashi Fujimoto, Stephanie Vogt, Meg Kubota, James Owen, Rina Takasaki, Kikuo Ichikawa, Noriko Sakura, Nadja Mazalica, Akiko Iwase, Ibuki Kaneda, Carni Djenic, Osamu Tanpopo, Yasuo Tobishima, Jozef Aoki, Gen Seto.
Release
08.01.2016
Release NL
17.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Zada | Cast: Natalie Dormer (Sara Price/Jess Price), Taylor Kinney (Aiden), Yukiyoshi Ozawa (Michi), Eoin Macken (Rob), Stephanie Vogt (Valerie), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2016

De boswandelaars waren nog zó gewaarschuwd: ga niet van het pad af! In het Japanse woud Aokigahara (gelegen aan de voet van de wereldberoemde berg Fuji) kan de geringste dwaling een mens al fataal worden. De lokale folklore schrijft voor dat de ‘yurei’, een soort Japanse dwaalgeesten, de bezoekers proberen te verleiden om zelfmoord te plegen. In werkelijkheid liegen de cijfers er niet om: jaarlijks vinden boswachters tientallen mensen die zichzelf hebben verhangen of een overdosis slaappillen hebben ingenomen. Het zelfmoordbos mag sinds enkele jaren ook op de bescheiden aandacht van Hollywood rekenen, overigens met unaniem matige producties als resultaat. De stompzinnige wraakfantasie Forest of the Living Dead en het halfzachte Sea of Trees, dat op het filmfestival van Cannes werd uitgejouwd door pers en publiek, zijn de bekendste voorbeelden die zichzelf de das om deden binnen dit suïcidale subgenre.

De nieuwste toevoeging heet eenvoudigweg The Forest en is niet daadwerkelijk opgenomen in het Japanse zelfmoordbos (vanwege een verbod van de autoriteiten), maar op locatie in Servië. Debuterend regisseur Jason Zada introduceert de Amerikaanse toerist Sara Price (gespeeld door een blonde Natalie Dormer) als een ultra-intuïtieve vrouw die, puur op basis van een vaag onderbuikgevoel en een terloopse hallucinatie, besluit om haar verdwenen tweelingzus Jess (gespeeld door een donkerharige Natalie Dormer) te gaan zoeken in Japan. Die introductie belooft potentieel veel goeds voor wat nog komen gaat, voornamelijk in stijlvormend opzicht. Zada haast zich om onheilspellende strijkers en kindergezang onder de donkerrode openingstitels te plaatsen en maakt gebruik van nauwkeurig gekaderde shots om Tokyo in beeld te brengen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Forest Nieuwsberichten