De Held (2016)

Ondanks de gedreven psychopatenrol van Daan Schuurmans ontstijgt de verfilming van Jessica Durlachers roman nooit de middelmaat.
play

4,5 details

  • 96 Min
  • Misdaad
  • Historisch
  • Thriller
  • Nederland

Sara Silverstein is net met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles. Ze is nog nooit in aanraking gekomen met geweld. Als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. De vraag is of dit alles verband heeft met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader. Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

Regie
Menno Meyjes
Cast
Daan Schuurmans, Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Susan Visser, Markoesa Hamer, Bilal Wahib, Hans Croiset, Yannick Jozefzoon, Thijs Boermans, Kitty Courbois, John Leddy, Don Alphonso, Suus de Nies, Lotte Proot, Rob Das, Reyer Krikke, Khadija Stibchar, Freek den Hartogh.
Release
03.11.2016
Release NL
29.09.2016
Release DVD
03.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Menno Meyjes | Cast: Monic Hendrickx (Sara), Fedja van Huêt (Jacob), Daan Schuurmans (Anton), Thijs Boermans (Mich), Suus de Nies (Mo), Susan Visser (Judith), Hans Croiset (Herman) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2016

Menno Meyjes begon zijn carrière in de filmwereld als scenarist voor een aantal grote Hollywood-producties, maar op eigen bodem lijkt hij tegenwoordig de smaak van de Nederlandse boekverfilming te pakken te hebben. Na eerder Menno Kochs Het Diner en Simone van der Vlugts De Reünie geregisseerd te hebben, is dit jaar Jessica Durlachers De Held aan de beurt. Buiten het feit dat alle drie films tot het thrillergenre behoren, valt er nog een andere gemeenschappelijke factor te bekennen: Daan Schuurmans. In De Held laat hij zich van zijn naarste kant zien, met een gedreven psychopatenrol.

De Joodse Sara Silverstein verhuist met haar gezin van Los Angeles terug naar Nederland om dichter bij haar ouders te zijn. Bij terugkeer verloopt het familiediner aanvankelijk wat stroef - vooral door het aanhoudende gemopper van haar bejaarde vader - maar zo gauw zoon Mich zijn intrede doet lijkt alles weer pais en vree. Voor even dan, want al gauw spreekt de voice-over een onheilspellende belofte uit: “Dit is de allerlaatste keer dat de volledige familie Silverstein gelukkig bij elkaar aan tafel zal zitten.” De aanstichter voor alle ellende die zal volgen, is een mysterieuze belager die een geschiedenis met de familie lijkt te hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

De Held Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Niet eens zo'n heel slechte Nederlandse film, maar aan het eind bekruipt toch het gevoel dat er meer......"

De Held

acties