Absolutely Fabulous: The Movie (2016)

The world's most fabulous fugitives are on the run... ...On the run? Not in these heels, darling.

Het vreemdste vriendinnenstel van Groot-Brittannië lijkt de moord op Kate Moss op hun geweten te hebben en slaat op de vlucht. Een lange aflevering van de populaire komedieserie.
play

5,4 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigd Koninkrijk

In de film doen Edina en Patsy nog steeds niets anders dan drinken, shoppen en uitgaan in het rijkeluisgedeelte van Londen. Wanneer ze de schuld krijgen van een incident tijdens een decadent feestje, komen ze in de schijnwerpers te staan en worden ze continu lastiggevallen door paparazzi. Ze vluchten naar de Côte d'Azur en bedenken een plan om hun zorgeloze leventjes zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken.

Regie
Mandie Fletcher
Cast
Kimberly Kardashian, Rebel Wilson, Cara Delevingne, Jon Hamm, Gwendoline Christie, Suki Waterhouse, Joanna Lumley, Mark Gatiss, Celia Imrie, Jennifer Saunders, Joan Collins, Emma Bunton, Lily Cole, Kathy Burke, Jane Horrocks, Kate Moss, Sadie Frost, Graham Norton, Barry Humphries, Julia Sawalha, Kamil Lemieszewski, Dawn French, Nick Mohammed, Jerry Hall, Mo Gaffney, June Whitfield, Chris Colfer, Lulu, Christopher Ryan, Indeyarna Donaldson-Holness, Kelly Hoppen, Alexa Chung.
Release
01.07.2016
Release NL
21.07.2016
Release DVD
18.01.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mandie Fletcher | Cast: Jennifer Saunders (Edina Monsoon), Joanna Lumley (Patsy Stone), Julia Sawalha (Saffron), Jane Horrocks (Bubble), Chris Colfer (Chris), Celia Imrie (Claudia Bing), Mark Gatiss (Joel), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2016

Leuk weetje voor op een verjaardag: het personage Patsy Stone, type opgestoken blond haar, kettingrokend, cokesnuivend en naar eigen zeggen niet meer gegeten sinds 1973, ontstond toen serieus actrice Joanna Lumley als een voorloper van haar alter ego een interview gaf in de talkshow van de Amerikaanse comédienne Ruby Wax. Pas later ontstond de serie Absolutely Fabulous, het geesteskind van Jennifer Saunders. Leuk weetje daarover is weer dat de komedieserie ontstond uit een sketch van French & Saunders, waarbij de personages anders heetten maar het concept van een volwassen dochter en een kinderlijke moeder al aanwezig was. Zoals bij wel meer sitcoms is Patsy als sidekick eigenlijk veel geslaagder dan hoofdpersoon Edina Monsoon. Ab-Fab, zoals het in de volksmond heet kwam voor het eerst op de buis in 1992 en kent in totaal zes seizoenen en een aantal specials. De serie was op haar hoogtepunt in de derde reeks. De revival die in 2001 begon, was van beduidend lagere kwaliteit. Ditzelfde mag gezegd worden van de eerste (en hopelijk laatste) bioscoopfilm rond de serie. Sommige dingen lijken misschien een goed idee, maar moet je gewoon met rust laten.

Tja, want wat moet je nou zeggen van Ab-Fab: The Movie anders dan dat het een pijnlijk gevalletje vergane glorie is. Bedenkster, schrijfster en hoofrolspeelster Saunders had beduidend meer geld te besteden, maar dat is vooral gaan zitten in grotere sets en meer locaties. Leuk om te zien wat het uitzicht is vanuit de beroemde keuken, maar Saunders had het hogere budget beter kunnen besteden aan een heel legertje geslaagde scenaristen. Zoals wel vaker het geval is bij televisieseries die het tot film schoppen, hebben we ook hier te maken met een aaneenschakeling van losse sketches. Deze bestaan uit veel gênante valpartijen, misverstanden, veel te grote ego’s en aan elkaar gelijmd met eindeloze hoeveelheden ‘sweety darlings’. Nog wel een aardige toevoeging is Chris Colfer, de getalenteerde Glee-ster als huisvriend en manusje-van-alles.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Absolutely Fabulous: The Movie Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Absolutely Fabulous: The Movie

acties