Préjudice (2015)

Knap regiedebuut met gebrek aan context, maar toch genoeg diepgang.
play

6,7 details

 • 105 Min
 • Drama
 • Luxemburg
 • België
 • Nederland
105 Min Luxemburg

Tijdens een familiemaaltijd ontdekt de 32-jarige Cedric dat zijn zus zwanger is. Het nieuws wordt positief ontvangen door het hele gezin, maar Cedric, die nog bij zijn ouders woont, vindt het moeilijk. Zijn droom, een simpele reis naar Oostenrijk, komt namelijk in het geding. Tijdens de maaltijd blijkt de balans in het gezin verstoord door het nieuws. Kan die weer hersteld worden?

Regie
Antoine Cuypers
Cast
Nathalie Baye, Ariane Labed, Eric Caravaca, Julien Baumgartner, Arno, Thomas Blanchard, Cathy Min Jung, Arthur Bols.
Budget
$ 2.800.000
Release NL
03.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoine Cuypers | Cast: Ariane Labed (Caroline), Nathalie Bayé (de moeder), Thomas Blanchard (Cédric), Éric Caravaca (Gaetan), Arno (Alain), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2015

Iedereen maakt het weleens mee: een etentje met de familie dat zo compleet misloopt dat je spijt hebt dat je gegaan bent. De film Préjudice, het debuut van de Belgische regisseur Antoine Cuypers draait om zo’n samenzijn. Centraal staat Cédric, een tweeëndertigjarige man die nog altijd thuis woont. Hij houdt er wat vreemde en obsessieve hobby’s op na. Cédric is geobsedeerd met jodelmuziek en kan urenlang staren naar een gigantische poster van een bos. Hij wil per se naar de plek waar het beeld gemaakt is en gelooft dat hij daarom naar Oostenrijk moet.

Er is echter een belangrijke factor die hem daarvan weerhoudt. Cédric heeft naar het schijnt een sociale gedragsstoornis, wat pijnlijk duidelijk wordt als zijn ouders op verzoek van dochter Caroline een barbecue organiseren. Hun dochter heeft groot nieuws, wat de zorgvuldig opgebouwde balans in het gezin flink kan verstoren. Caroline blijkt zwanger te zijn, waar iedereen enthousiast op reageert. Op Cédric na, want die snapt niet wat er zo leuk aan is. Hij zorgt ervoor dat de feestelijke sfeer omslaat naar een combinatie van ongemak, woede en irritatie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Préjudice Nieuwsberichten

 • Préjudice [IFFR2016]

  Préjudice [IFFR2016]

  Jim Pedd,

  Had iets meer helderheid kunnen gebruiken, maar wel een sterk drama.

  mode_comment 0

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Préjudice

acties