D'Ardennen (2015)

Meedogenloos Belgisch misdaaddrama grijpt je vanaf de eerste scène beet.
play
96 Min België

Dave en Kenneth zijn jonge overvallers. Wanneer een overval verkeerd afloopt, wordt Kenneth opgepakt in de Gevangenis en beschermd hij zijn broer en vriendin Sylvie. Als enkele jaren later Kenneth vrijkomt lijkt er in zijn omgeving veel veranderd maar in hoeverre is Kenneth zelf veranderd?

Regie
Robin Pront
Cast
Jan Bijvoet, Veerle Baetens, Peter Van den Begin, Eric Godon, Sam Louwyck, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Viviane de Muynck, Bart de Graauw, Caroline Stas, Bond Mgebrishvili, Monique Van Oost.
Release
14.10.2015
Release NL
04.02.2016
Release DVD
22.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Robin Pront | Cast: Jeroen Perceval (Dave), Kevin Janssens (Kenneth), Veerle Baetens (Sylvie), Jan Bijvoet (Stef), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2015

Nadat een huisroof misgaat, weet dader Dave te ontkomen. Zijn broer Kenny heeft echter minder geluk en de politie vat hem in de kraag. Vier jaar later komt Kenny vervroegd vrij. Maar Dave heeft zijn leven gebeterd; hij drinkt niet meer en heeft een baan. Bovendien is hij een relatie begonnen met Sylvie, de ex van Kenny, wat hij vooralsnog geheim houdt voor z'n broer. Maar het duurt niet lang voordat de opgefokte Kenny begint de vermoeden dat er iets aan de hand is.

D'Ardennen is gebaseerd op een toneelstuk van Jeroen Perceval, die tevens een van de hoofdrollen op zich neemt. De regie is in handen van Robin Pront, die eerder de bekroonde korte film Plan B maakte.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

D'Ardennen Nieuwsberichten