Mother! (2017)

Darren Aronofsky's nieuwe koortsdroom is een knap staaltje cinema op de vierkante meter.
play

6,9 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Gaat over een koppel dat onverwacht bezoek krijgt. Hun rustige leventje wordt plots bruut verstoord en hun relatie wordt flink op de proef gesteld.

Regie
Darren Aronofsky
Cast
Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer, Kristen Wiig, Ed Harris, Domhnall Gleeson, Stephen McHattie, Amanda Mason Warren, Marcia Jean Kurtz, Briain Gleeson, Robert Higden, Jovan Adepo, Eric Davis, Mizinga Mwinga, Stefan Simchowitz.
Release
13.09.2017
Release NL
14.09.2017
Release DVD
24.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Aronofsky | Cast: Jennifer Lawrence (Mother), Javier Bardem (Him), Ed Harris (Man), Michelle Pfeiffer (Woman), Kristen Wiig (Herald), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2017

Waarom Darren Aronofsky's nieuwste film een titel draagt zonder hoofdletter maar met een uitroepteken, is een vraag die mother! zelf nooit beantwoordt. Mogelijk heeft de regisseur er een diepzinnige reden voor, maar het kan net zo goed worden afgeschreven als een typisch gevalletje "Kijk mij eens lekker gek doen!" In hoeverre deze afwijkende schrijfwijze storend is, mag ieder voor zichzelf uitmaken, maar een boeiende discussie zal het waarschijnlijk niet opleveren. Titels zijn immers niet veel meer dan etiketten. Dat neemt niet weg dat die wel degelijk een functie kunnen vervullen. Aranofsky lijkt de schrijfwijze van de titel te hanteren als een waarschuwing dat zijn film zich niet bepaald aan de gangbare normen zal houden. Goed om te weten, al hadden we met zijn naam op de poster eigenlijk niets anders verwacht.

mother! begint nog enigszins conventioneel. Hoewel mag worden gezocht naar de context, is de opzet vrij helder: een koppel ziet zijn rustige bestaan overhoop gehaald worden wanneer allerlei mensen onuitgenodigd hun huis bezoeken en zich gaandeweg steeds minder als gasten gedragen. Voor de man (de personages hebben geen namen) is dat volkomen prima. Hij is een door writer's block geplaagde dichter die zichzelf (en daarmee zijn huis) maar al te graag openstelt voor nieuwe mensen, impulsen en ervaringen, in de hoop dat deze zijn creativiteit weer zullen aanwakkeren. Zijn jonge vrouw is wat minder gediend van de amicale huisvredebreuk, al was het maar omdat ze constant bezig is andermans troep op te ruimen. Terwijl zij met lede ogen aanziet hoe de volledig door haar uitgevoerde renovatie van hun huis door de onhandelbare bezoekers teniet wordt gedaan, zwelgt haar joviale echtgenoot in hun adoratie.

alle artikelen (9)

Mother! Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mother!

acties