Land of Mine (2015)

Aangrijpende film over een onderbelicht deel van de Europese geschiedenis.
play

7,7 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Denemarken
  • Duitsland
100 Min Denemarken

Het thema van de Tweede Wereldoorlog en hoe er omgegaan werd met krijgsgevangenen is niets nieuws. Maar de invulling die regisseur Zandvliet aan het onderwerp geeft juist wel. De film heeft zodoende wat bijzonder huiveringwekkende momenten waarin te zien is hoe jonge ongetrainde soldaten landmijnen op moeten ruimen.

Alt titel
Under Sandet
Regie
Martin Zandvliet
Cast
Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro, Joel Basman, Louis Hofmann, Karl Alexander Seidel, Mads Riisom, Leon Seidel, Emil Belton, August Carter, Oskar Bökelmann, Tim Bülow, Oskar Belton, Alexander Rasch, Maximilian Beck, Zoe Zandvliet, Julius Kochinke.
Budget
$ 5.070.773
Release
10.09.2015
Release NL
31.03.2016
Release DVD
25.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Zandvliet | Cast: Roland Møller (Sgt. Carl Rasmussen), Mikkel Boe Følsgaard (Lt. Ebbe Jensen), Laura Bro (Karin) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

De nazi's dachten lange tijd dat als Duitsland ooit aangevallen zou worden, dat waarschijnlijk via de Deense kust zou zijn. Daarom besloot het opperbevel om een zogeheten 'Atlantische Muur' op te bouwen, als voorbereiding op een invasie. Scandinavië – en dan vooral de westkust van Denemarken – werd vol gelegd met landmijnen. Achteraf weten we natuurlijk dat het anders liep: de Geallieerden vielen binnen in Normandië en bevrijdden langs die weg Europa.

Na de oorlog lagen er zo'n anderhalf miljoen landmijnen aan de Deense kust. Om die op te ruimen, stelden de Britten voor om Duitse krijgsgevangenen in te zetten om de mijnen op te ruimen. Over deze Duitsers gaat Land of Mine, de nieuwste film van regisseur Martin Zandvliet. Land of Mine won de publieksprijs tijdens de afgelopen editie van het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Nu gaat de film in de rest van Nederland in première.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Land of Mine Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Land of Mine

acties