'Land of Mine' wint drie European Film Awards

In technische categorieën, waarvan er zeven zijn aangekondigd voorafgaand aan de uitreiking van alle prijzen op 10 december.

Martin Zandvliets Land of Mine heeft alvast drie European Film Awards gewonnen, ondanks dat de officiële prijsuitreiking pas op 10 december plaatsvindt. Maar de winnaars van zeven technische prijzen zijn al aangekondigd, waarvan er dus drie naar Land of Mine gaan.

De Deense historische oorlogsfilm volgt een groep jonge Duitse krijgsgevangenen die Deense stranden moeten mijnruimen, na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Camilla Hjelm Knudsen wint de Carlo di Palma prijs voor Beste Europese Cinematograaf voor haar werk aan de film. De andere twee prijzen voor Land of Mine zijn die voor Stefanie Bieker voor de beste Europese Kostuumontwerper en de prijs voor de Beste Europese Haar & Make-Up voor Barbara Kreuzer.

Naast deze drie prijzen zijn er nog vier anderen aangekondigd, die bepaald zijn door een speciale jury van zeven mensen die samenkwamen in Berlijn om hun beslissingen te maken, gebaseerd op de European Film Awards selectielijst. De prijs voor de Beste Europese Editor gaat naar editors Anne Østerud & Janus Billeskov Jansen voor hun montage van Thomas Vinterbergs Kollektivet. De prijs voor het Beste Europese Production Design ging naar Alice Normington voor Suffragette, van regisseur Sarah Gavron. Ilya Demutsky wint de Beste Europese Componist-prijs voor zijn muziek voor The Student. De prijs voor het Beste Europese Sound Design gaat naar Radoslaw Ochnio voor Jerzy Skolimowski's 11 Minutes.

Bij de daadwerkelijke ceremonie zijn Toni Erdmann en I, Daniel Blake de grote kanshebbers met respectievelijk vijf en vier nominaties, inclusief voor Beste film, regie, script en hoofdrolspelers. Andere kanshebbers zijn onder andere Julieta en Elle van ons eigen Paul Verhoeven.

NieuwsFilm

meest populair