Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)

They needed hot dates. They got hot messes.

Twee losgeslagen broers slaan twee losgeslagen vriendinnen aan de haak voor een bruiloft op Hawaï. Het valt te voorspellen waar dat op uit zal draaien.
play

5,7 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Avontuur
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

De komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over de twee broers Dave (Efron) en Mike Stangle (DeVine). Als ze worden uitgenodigd voor de bruiloft van hun neef, willen ze allebei zo snel als mogelijk een vrouw aan de haak slaan. Omdat het nogal kort dag is, proberen ze hun afspraakjes te regelen door middel van een oproep via Craigslist.

Regie
Jake Szymanski
Cast
Zac Efron, Anna Kendrick, Kumail Nanjiani, Aubrey Plaza, Jake M. Johnson, Stephen Root, Adam DeVine, Stephanie Faracy, Ayden Mayeri, Marc Maron, Branscombe Richmond, Sam Richardson, Chloe Bridges, Stephanie Beard, Lavell Crawford, Mary Holland, Wendy Williams, Alice Wetterlund, Scott M. Schewe, Erik Griffin, Hilty Bowen, Olga Kalashnikova, Gina Evangelisti.
Release
07.07.2016
Release NL
28.07.2016
Release DVD
14.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jake Szymanski | Cast: Zac Efron (Dave), Adam Levine (Mike), Anna Kendrick (Alice), Aubrey Plaza (Tatiana), Sugar Lyn Beard (Jeanie), Stephanie Faracy (Rosie), Stephen Root (Burt), Sam Richardson (Eric), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

Mike en Dave Stangle zaten in het najaar van 2013 verlegen om een date toen hun nichtje ging trouwen. Bij wijze van grap besloten de twee broers een advertentie te plaatsen op Craigslist, zeg maar de Amerikaanse variant van Marktplaats. Ze hadden een ludiek lijstje aan voorwaarden voor de potentiële dates opgesteld en omschreven zichzelf ook met de nodige humor en zelfspot. Maar liefst zesduizend reacties en een onvoorstelbare hoeveelheid media-aandacht was het resultaat. De twintigers hadden nooit kunnen bevroeden dat hun actie zo veel publiciteit zou genereren. Het leidde ook nog eens tot een bestseller en nu de onvermijdelijke verfilming. De schrijvers van de romantische komedie besloten de zaak nog wel net een tikkeltje leuker te maken. Zo werd de bruiloft verplaatst van een herfstige Amerikaanse oostkust naar Hawaï. Gelijk een plotmatig zwaktebod, want dan gaan ook dames reageren die gewoon zin hebben in een onbezorgde geheel verzorgde strandvakantie. En regisseur Jake Szymanski mocht ook nog eens aan de slag met twee volledige doorgeslagen dames die zich voordoen als keurige meisjes en zo de harten van de broers weten te stelen.

Szymanski waarschuwt ons nog bij de openingstitels. "Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Soort van.", zo luidt de disclaimer. Er is inderdaad een heleboel bij verzonnen, waarbij een verloofde zus in plaats van een nichtje nog het minst is. Het valt echter te bezien of de schrijvers al het andere wat ze uit hun dikke duimen hebben gezogen ook zo slim inzetten. Mike en Dave worden neergezet als charmante lanterfanters die elk feestje weten op te leuken, lees: verknallen, met hun nietsontziende humor. Er is altijd wel een oom die in de bruidstaart belandt of een brandje te blussen. De ouders van Mike en Dave zijn er klaar mee; als hun enige dochter in het huwelijksbootje gaat stappen, hebben ze geen zin in nieuwe wanpraktijken. Ze stellen voor dat de twee broers beiden een date zoeken om ze in het gareel te houden. En dat mogen ze ook nog eens lekker zelf regelen door een online advertentie te plaatsen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Mike and Dave Need Wedding Dates Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mike and Dave Need Wedding Dates

acties