Blu-ray

Blu-Ray Review: Mike and Dave Need Wedding Dates

Iets om je nieuwjaarsdag-kater weg te lachen?

door Bram de Groot om 16:20 in Blu-ray
Regie: Jake Szymanski | Cast: Zac Efron (Dave), Adam Levine (Mike), Anna Kendrick (Alice), Aubrey Plaza (Tatiana), Sugar Lyn Beard (Jeanie), Stephanie Faracy (Rosie), Stephen Root (Burt), Sam Richardson (Eric), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 28.07.2016 | FilmTotaal Recensie: 2,5 ster

In de komedie Mike and Dave Need Wedding Dates zijn het met name de namen van Zac Efron en Anna Kendrick die het grote publiek naar de bioscoop moesten trekken. Beide (nog steeds redelijk) jonge acteurs stonden lange tijd te boek als grote talenten; iets dat nog steeds niet helemaal uit de verf lijkt te komen. Ze kregen in deze komedie back-up van Adam Levine en Aubrey Plaza, een leuke match maar niet voldoende om te kunnen overtuigen. Uiteindelijk kon ook deze R rated komedie niet uitsteken boven magere titels als Dirty Grandpa en Bad Neighbours 2.

In het bijna $33 miljoen kostende Mike and Dave Need Wedding Dates (FT Stercijfer = 5,7), goed voor een toch wat magere $77,1 miljoen wereldwijd, plaatsen de altijd maar feestende broers Mike en Dave een online advertentie om de perfecte dates te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus. Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen duo.

Film: Mike and Dave Need Wedding Dates | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712626054252 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Mike and Dave Need Wedding Dates zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Fox in beeld om daarna snel over te gaan naar het hoofdmenu.

Beeld

Over de beeldkwaliteit vooral positieve woorden. De volle en rijke kleuren zien er uiterst netjes uit en doen overwegend natuurlijk aan. De scherpte is ook van het juiste niveau. Iets minder zijn sommige scènes in het donker. De scherpte lijkt daarin af te nemen en er ligt ook een wat meer zichtbare laag ruis over het beeld. Dit is niet altijd het geval en zeker niet in de rustige close-ups. Vooral de wat drukkere scènes lijken er last van te hebben. Over het algemeen ziet deze HD-schijf er wel goed uit.

Geluid

Deze komedie krijgt een DTS-HD 7.1 track. Dit is enigszins opvallend, aangezien de film het niet direct moet hebben van de muziekeffecten. Uiteraard is er wel flinke muzikale ondersteuning. De soundtrack bevat nummers van onder meer Zac Efron feat. Adam DeVine, Mase, Outasight en Ra Ra Riot. Uiteraard biedt de track wat surround effects, vooral omgevingsgeluiden.

Bonusmateriaal

Deleted & Extended Scenes: Een enorme lading met verwijderde en verlengde scènes - in totaal 30 stuks - met een speelduur van maar liefst ruim een uur. Je moet wel helemaal dol op de film zijn om deze aandachtig te willen bekijken.

Alternate Storyline Pig Sequence: Een korte extra waarin een alternatieve versie uit de doeken wordt gedaan van de scène met het roosteren van het varken. De scène is onder meer visueel nog niet helemaal afgerond.

Funny or Die Shorts: Dit zijn drie 'Funny or Die'-filmpjes ter promotie van de film. De titels zijn 'Wedding Stories with the Cast,' 'Adam Devine Has Hypersensitive Ears,' en 'Zac Efron Can't Stop Taking Selfies.' In totaal duren de filmpjes nog geen 7 minuten.

Overige gekkigheid: Naast een audiotrack met commentaar van Jake Szymanski zijn er ook nog dolle toevoegingen als Bits on Bits on Bits, een Gag Reel en een Gag Reel. Ook is er galerij te bekijken met uiteenlopende foto's.

Je krijgt exact wat je zag in de trailer; redelijke Bluray uitgave

Het voordeel van komedies als Mike and Dave Need Wedding Dates is dat deze van te voren goed duidelijk maken dat het inhoudelijk helemaal niets voorstelt. Het is gewoon dolle boel. Gelukkig is het met 'Mike and Dave' en hun 'dates' ook het geval, al moet je een type als Adam Levine wel kunnen weerstaan. Misschien een leuke titel om je nieuwjaarsdag-kater weg te lachen? De Blu-ray uitgave is in alles gewoon netjes, maar niet opvallend.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Een van de beste komedies van 2016, na BvS en Neon Demon. Beste aan de film: Zac Efron/end credits/rap song/Stang life bitch!

nieuwslaatste nieuws

meest populair