op tv

Demain tout commence (2016)

Half komedie, half drama, maar nergens een mooie mengelmoes van beide genres.
play

6,4 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Frankrijk

Samuel heeft het goed voor elkaar. Hij zit nergens aanv ast en woont dicht bij de mensen van wie hij houdt. Totdat één van zijn vroegere veroveringen voor de deur staat met Gloria, zijn dochter... Samuel gooit zijn leven om en zorgt jarenlang succesvol voor zijn dochter, totdat acht jaar later, haar moeder komt om het kindje terug te halen.

Regie
Hugo Gélin
Cast
Omar Sy, Clémence Poésy, Mona Walravens, Clémentine Célarié, Ashley Walters, Antoine Bertrand, Karl Farrer, Susan Fordham, Cécile Cassel, Richard Banks, Raquel Cassidy, David Lowe, Attila G. Kerekes, Gloria Colston, Anna Cottis, John Heartstone, George Johnston, Howard Crossley, Claire Ashton, Anabel Lopez, Phelim Kelly, Raphael von Blumenthal, Alice David, Julian Gamm, Andy Mihalache, Chris Groundsell, Ben Homewood.
Release
07.12.2016
Release NL
26.01.2017
Release DVD
14.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie : Hugo Gélin | Cast : Omar Sy (Samuel), Clémence Poésy (Kristin), Antoine Bertrand (Bernie), Gloria Colston (Gloria), Ashley Walters (Lowell), Clémentine Célarié (Samantha), e.a. | Speelduur : 118 minuten | Jaar : 2016

Soms krijgt een onenightstand een staartje. In Demain Tout Commence is het playboy Samuel die onverwacht wordt herinnerd aan een eenmalig seksueel avontuurtje. Hij krijgt de schrik van zijn leven wanneer Kristin uit Engeland bij hem op de stoep staat en hem even fijntjes meedeelt dat hij vader is geworden. Net zo snel als dat ze gearriveerd is, is de blonde vrouw ook weer met de taxi richting het vliegveld vertrokken. In alle consternatie heeft ze de drie maanden oude baby bij Samuel achtergelaten.

Maar Samuel laat zich niet zomaar opzadelen met baby Gloria en besluit Kristin achterna te reizen naar Londen. De zoektocht naar de moeder van het kind heeft heel wat voeten in de aarde, al was het maar om het droge feit dat Samuel de Engelse taal niet machtig is. Dat levert een hoop linguïstisch gestuntel op, maar gelukkig voor hem wemelt het in Groot-Brittannië van de Franssprekende personages. Op dit moment is ook duidelijk uit welke hoek de meeste grappen moeten komen; het belachelijk maken van Engelse inwoners en hun tradities lijkt de prioriteit te hebben. Om het niveau aan te geven: een personage dat het woord 'beaucoup' verkeerd uitspreekt, krijgt geen waardering voor zijn poging tot Frans spreken, maar wordt schaamteloos uitgelachen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Demain tout commence Nieuwsberichten