Wonder (2017)

Auggie Pullman will change your world.

Sympathieke doch doorsnee film over unieke aandoening.
play

7,2 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
113 Min Verenigde Staten

Wonder gaat over de tienjarige Auggie Pullman, een doodnormale jongen met een mismaakt gezicht. Om hem te beschermen krijgt hij al z'n hele leven thuis les, maar nu is het moment aangebroken dat Auggie naar een normale school gaat. Hij moet de moed verzamelen om de andere kinderen ervan te overtuigen dat hij ondanks zijn uiterlijk net zo is als zij.

Regie
Stephen Chbosky
Cast
Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay, Noah Jupe, Mandy Patinkin, Sonia Braga, Daveed Diggs, Ali Liebert, Rukiya Bernard, Izabela Vidovic, Emma Tremblay, Lidya Jewett, Danielle Rose Russell, Kyle Harrison Breitkopf, Millie Davis, Bryce Gheisar, Nadji Jeter, Ty Consiglio, Elle McKinnon, Henry J. Grabowski, Gidget, James A Hughes, Mark Dozlaw, Jennifer March.
Release
07.04.2017
Release NL
23.11.2017
Release DVD
27.04.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Chbosky | Cast: Jacob Tremblay (Auggie Pullman), Julia Roberts (Isabel Pullman), Owen Wilson (Nate Pullman), Izabela Vidovic (Via Pullman), Mandy Patinkin (Mr. Tushman), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2017

Het is niet makkelijk om anders te zijn. Zeker niet als je er anders uit ziet dan anderen. Zo anders dat ze je aanstaren, over je fluisteren, naar je wijzen of je zelfs niet eens durven aan te raken. Het is het leven van Auggie Pullman, zodra hij naar de middelbare school gaat. Zijn ouders hebben hem lang thuis gehouden, maar nu is het tijd dat hij leert met andere kinderen om te gaan. En dat zij leren om voorbij zijn vreemde uiterlijk te kijken.

Auggie Pullman heeft het syndroom van Treacher Collins, oftewel dysostosis mandibulofacialis, een uiterst zeldzame erfelijke aandoening waardoor zijn gezicht er vervormd uitziet vanaf zijn geboorte. In zijn geval waren er zelfs een heleboel operaties nodig om hem in leven te houden. Ondanks de genetische component is het mogelijk dat niemand anders van de familie het heeft. Terwijl kindacteur Jacob Tremblay de hele film onder een laag make-up verborgen zit, mogen Julia Roberts en Owen Wilson als zijn ouders en de jonge Izabele Vidovic als zijn zus hun fotogenieke zelf zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Wonder Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wonder

acties