Featured

Alles over hartverwarmende 'Wonder'

Film over een jongetje met afwijkingen in zijn gezicht weet precies de juiste gevoelige snaren te raken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 08:57 in Featured
Het aangrijpende Wonder draait deze week in de bioscoop. Vandaag alles wat je moet weten over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Wonder

Regie: Noah Chbosky | Cast: Jacob Tremblay (Auggie), Owen Wilson (Nate), Julia Roberts (Isabel), Izabela Vidovic (Via), Noah Jupe (Jack Will) e.a. | Scenario: Stephen Chbosky, Steve Conrad e.a. | Speelduur: 113 minuten | Genres: Drama | Kijkwijzer: 6

August Pullman (Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Roberts en Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 7 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Gebaseerd op...

Wonder is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van R.J. Palacio. Centraal staat uiteraard August Pullman, gespeeld door het jonge acteertalent Jacob Tremblay. Palacio vertelt dat ze inspiratie voor het boek kreeg, toen ze op een avond met haar kinderen over straat liep. Ze sprak een kindje met een afwijkend gezicht aan, en voelde zich daar schuldig over. Daarop besloot ze een boek te schrijven. "Ik begon erover na te denken en vroeg me af hoe het zou zijn om elke dag een wereld tegemoet te treden, die geen idee heeft hoe ze met je om moet gaan. Ik begon die avond met het schrijven van het boek," aldus Palacio.

Eerste reacties

Wonder is goed ontvangen. Op RottenTomatoes scoort de film gemiddeld een 7,2 en vindt 84 procent van de critici hem goed. "Wonder is niet bang om zijn bronmateriaal tegemoet te treden, maar deze goed geacteerde en dit sterk opgezette drama weet vooral te winnen door de juiste gevoelige snaren te raken."

Box office prestaties

Wat het budget van Wonder was, weten we niet, maar groot zal het niet zijn geweest. De film draaide tot nu toe alleen in de Verenigde Staten in de bioscoop en verdiende daar in zijn openingsweekend 27 miljoen dollar. Een nette opening voor dit soort film en een goed begin.

Trivia

De tweede film die regisseur Stephen Chbosky baseert op een boek, nadat hij eerst The Perks of Being a Wallflower (2012) maakte. | Paul King zou deze film eerst regisseren, maar besloot de overstap naar Paddington 2 (2017) te maken. | Jacob Tremblay sprak met iemand met een afwijkend gezicht om zich in te kunnen leven in de rol.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair