Mary Shelley (2017)

The Life That Inspired Frankenstein

Een interessante maar enigszins standaard biografische verfilming van het leven van de schrijfster van Frankenstein.
play

5,6 details

  • 120 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Historisch
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Luxemburg
120 Min Verenigde Staten

In 1814 is Mary Wollstonecraft-Godwin een 16-jarige dame met de ambitie schrijfster te worden. Als ze de 21-jarige dichter Percy Shelley ontmoet, zou dat zomaar eens de kans kunnen zijn om vrij te zijn en op haar eigen voorwaarden te leven.

Regie
Haifaa Al-Mansour
Cast
Elle Fanning, Douglas Booth, Maisie Williams, Stephen Dillane, Bel Powley, Stuart Graham, Tom Sturridge, Joanne Froggatt, Hugh O'Conor, Ben Hardy, Sarah Lamesch, Dean Gregory, Derek Riddell, Mella Caron, Ciara Charteris, Donna Marie Sludds, Laurence Foster, Andy McKell, Michael Cloke, Jack Hickey.
Release
09.09.2017
Release NL
22.11.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Haifaa Al-Mansour | Cast: Elle Fanning (Mary Shelley), Douglas Booth (Percy Shelley), Bel Powley (Claire Clairmont), Maisie Williams (Isabel Baxter), Stephen Dillane (William Godwin), Tom Sturridge (Lord Byron), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2017

Frankenstein, het boek van Mary Shelley bestaat inmiddels tweehonderd jaar. Tegenwoordig is het monster van Frankenstein niet meer weg te denken uit de populaire cultuur, met de vele verfilmingen die het verhaal gekend heeft. De film Mary Shelley vertelt het persoonlijke leven van Mary Shelley om te laten zien wat haar dreef om dit boek te schrijven. Het is een bijzonder verhaal over een jonge vrouw die erg veel moeite moest doen om haar verhaal gepubliceerd te krijgen in het begin van de negentiende eeuw in Engeland. Los daarvan blijft deze biografische film vooral bij de feiten en is er weinig creativiteit in de cinematografie en de regie terug te vinden.

Van meet af aan is duidelijk dat Mary nogal een trauma heeft opgelopen door het verlies van haar moeder. Deze Mary Wollstonecraft, een feministische auteur, overleed elf dagen na de geboorte van haar dochter. Mary kent dus enkel haar vader, de anarchistische filosoof William Godwin. Met hem woont ze samen in een huis met Godwins tweede vrouw en dier dochter Claire Clairmont. Mary is vanaf haar zestiende druk in de weer met spookverhalen, maar de vader van Mary, die ook uitgever is, ziet geen eigen stem in de verhalen van Mary. Om deze 'eigen stem' naar boven te brengen besluit Godwin haar naar Schotland te sturen. Daar leert ze de eenentwintigjarige begenadigde dichter Percy Bysshe Shelley kennen. De twee worden al snel verliefd op elkaar. Eenmaal terug in London besluit Percy Shelley in de leer te gaan bij de radicale Godwin om meer te leren over het schrijven van poëzie, maar vooral ook om weer in de buurt van Mary te kunnen zijn. Het klikt nog steeds goed tussen de twee, maar Percy Shelley blijkt nog getrouwd met zijn eerste vrouw. Hierdoor ontstaat een affaire waar destijds schande van werd gesproken. De vader van Mary keurt de relatie tussen de twee af, maar Mary besluit haar liefde met Percy toch door te zetten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Mary Shelley Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mary Shelley

acties