The Salesman (2016)

Ashgar Farhadi is terug op thuisbodem met opnieuw een ijzersterk geschreven drama rondom een koppel in de Iraanse middenklasse.
play

7,7 details

 • 125 Min
 • Drama
 • Thriller
 • Iran
 • Frankrijk
125 Min Iran

Forushande (The Salesman) is het verhaal van een koppel wiens relatie moeilijk wordt als ze Arthur Miller's Death of a Salesman opvoeren.

Alt titel
Forushande, The Client
Regie
Asghar Farhadi
Cast
Babak Karimi, Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Mina Sadati, Farid Sajjadi Hosseini, Maral Bani Adam, Mehdi Koushki, Sahra Asadollahe, Ehteram Boroumand, Mojtaba Pirzadeh, Sam Valipour, Emad Emami, Shirin Aghakashi.
Release
21.05.2016
Release NL
08.12.2016
Release DVD
14.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Asghar Farhadi | Cast: Shahab Hosseini (Emad), Taraneh Alidoosti (Rana), Babak Karimi (Babak), Mina Sadati (Sanam) e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2016

Asghar Farhadi gooide in 2011 hoge ogen met het verstikkende en nauwgezette drama A Separation, wat de Iraanse regisseur niet alleen een Oscar opleverde voor de beste niet-Engelstalige film, maar ook een terechte nominatie voor beste originele scenario. Na een uitstapje over de grenzen voor het Franstalige Le Passé, keert Farhadi weer terug op thuisbodem voor zijn nieuwste film. In zekere zin voelt The Salesman daarmee als de spirituele opvolger van A Separation, maar gelukkig lost Farhadi de verwachtingen ruimschoots in.

Ook in zijn nieuwste film richt Farhadi zich op een echtpaar uit de Iraanse middenklasse. Het acteurskoppel Emad en Rani ziet zich genoodzaakt te verhuizen wanneer hun appartementencomplex dreigt in te storten. Een kennis weet hen gelukkig snel aan een nieuwe woning in de stad te helpen, al blijkt het appartement bij aankomst nog vol te staan met de inboedel van de vorige bewoonster. Deze bewoonster blijkt vervolgens de aanleiding te zijn van een traumatisch voorval, wat de relatie van Emad en Rani ernstig onder druk zet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Salesman Nieuwsberichten

 • Alles over 'The Salesman'

  Alles over 'The Salesman'

  Jim Pedd,

  De nieuwe film van regisseur Ashgar Farhadi (A Separation), winnaar van onder meer een Oscar.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Salesman

acties