Sicario: Day of the Soldado (2018)

No rules this time

Reviews (1)

Mav Damian

Avatar

Sicario: Day of the Soldado is het vervolg van Dennis Villeneuve ,Sicario. Ik zeg de regisseur erbij omdat het duidelijk is dat je deze man niet kunt overtreffen met zijn regiewerk. Villeneuve is een van de betere regisseur's die er nu rondloopt en bij het vervolg van Sicario mis je zijn stijl gewoon.

Nu Day of the Soldado is deze keer regisseert door Stefano Sollima. Een prima regisseur lees en hoor ik vaak, maar slaagt er niet in om goed vervolg neer te zetten.

Waar hij in slaagt is dat het nog steeds brute momenten heeft als zijn voorganger, maar mist wat zijn spanning en mysterieuze sfeer. Dat maakte ook de eerste Sicario ook zo sterk. De schietpartijen waren dan weer wel goed.
Waar hij ook niet in slaagt is hoe hij het verhaal moet vertellen op beeld. Bijvoorbeeld de scene waar er twee schoolmeisjes tegen elkaar vechten omdat een van de twee (gespeeld door Isabele Moner) uitgescholden werd als narcos hoer. Ok ik begrijp wel dat men duidelijk moet maken dat zij de dochter is van een drugsbaas, maar deze scene was totaal overbodig en sinds wanneer kan een tienermeisje met de vuist slagen?

De acteurs waren goed, Josh Brolin speelt weer een overtuigend vuile federale agent die het boekje niet volgt. Benicio Del Toro was deze keer minder overtuigend in zijn rol dan in de eerst Sicario film. Hij voelde minder dreigend aan als de hitman. Ook de chemie met Isabele Moner en hij als de Hitman was voor mij niet overtuigend.

De cinematografie is deze keer niet gedaan door de talentvolle Roger Deaking en ook de composer Johan Johansson (waar ik sebiet terug op kom) mis je ze gewoon in deze film. Alhoewel ik de camerawerk zeker geen minpunt vond. Mooie shots vanuit de hoogte bij helikopters of New Mexico, maar toch niemand kan de cinematografie van Roger Deaking overtreffen.

De muziek van Hildur Guðnadóttir vond ik matig in vergeleken met de sterke muziek van Johan Johansson in de eerste film. Ook de theme "The Beast" hoor je helemaal op het einde iets wat niet voor mij niet paste. Johansson heeft zich laten inspireren met de muziek van de film Jaws. Voor mij is dat theme in de film Sicario een soort dreigend gevaar dat aankomt dat was ook de bedoeling in de eerste film. In Day of the Soldado hebben ze dat voor mij op het foute moment laten horen.

Sicario Day of the Soldado had veel potentie om een goed vervolg te zijn, maar slaagt helaas daar niet helemaal in.
Een 6,5/10