Detroit (2017)

Now More Than Ever

Bigelows nieuwste politieke thriller slaagt er niet in om een zinderend middenstuk in goed raamwerk of context te plaatsen.
play

7,3 details

  • 143 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Verenigde Staten
143 Min Verenigde Staten

Detroit laat zien hoe een inval op een ongelicenseerde bar in Near West Side in Detroit ontspoord. De situatie escaleert en de National Guard wordt ingeschakeld en dit is de start van de meest verwoestende straatrellen die ooit plaatsvonden in de States. De rellen eisten de levens van 43 mensen en meer dan 1000 mensen raakten gewond. Ook werden er zo'n 2000 gebouwen verwoest.

Regie
Kathryn Bigelow
Cast
Anthony Mackie, John Krasinski, Will Poulter, John Boyega, Jack Reynor, Jeremy Strong, Jason Mitchell, Chris Chalk, Kaitlyn Dever, Laz Alonso, Chris Coy, Gbenga Akinnagbe, Algee Smith, Ben O'Toole, Tyler James Williams, Jacob Latimore, Mason Alban, Hannah Murray, Malcolm David Kelley, Amari Cheatom, Leon Thomas III, Samira Wiley, Peyton 'Alex' Smith, Joseph David-Jones, Benz Veal, Khris Davis, Nathan Davis Jr., Daniel Washington, Michael Jibrin, Tokunbo Joshua Olumide, Angel Blaise, Jaleel Sanders, Lance Law, Bennett Deady, Andrea Eversley.
Release
04.08.2017
Release NL
28.09.2017
Release DVD
21.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Kathryn Bigelow | Cast: John Boyega (Melvin Dismukes), Will Poulter (Philip Krauss), Algee Smith (Larry Reed), Jacob Latimore (Fred Temple), Jason Mitchell (Carl Cooper), Hannah Murray (Julie Ann), Kaitlyn Dever (Karen), Anthony Mackie (Greene), e.a. | Speelduur: 143 minuten | Jaar: 2017

Detroit is pijnlijk adembenemend, verstikkend zelfs, zinderend. Maar ook pijnlijk onbeholpen en onzeker. Als docudrama over de verschrikkelijke gebeurtenissen in het Algiers Hotel in Detroit in de nacht van 25 op 26 juli 1967 is de middelste akte van Kathryn Bigelows nieuwste film angstaanjagend sterk. Maar als poging om deze akelige nacht in context te plaatsen, stellen de eerste en derde akte teleur. Detroit is een onhandige film die uiteindelijk als een gemiste kans aanvoelt.

Het incident in het Algiers Hotel vond plaats tijdens de Detroit-rellen van 1967. De rellen duurden twaalf dagen en waren de grootste en langste rellen in de Amerikaanse geschiedenis. Uiteindelijk werden de Nationale Garde en zelfs paratroepen ingezet in een poging de rellen te beëindigen. Detroit opent met een tekstje en wat animatie die maar matig uitleggen hoe de raciale spanningen in de binnenstad van Detroit zo hoog konden oplopen.

alle artikelen (5)

Detroit Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Detroit

acties