The Beguiled (2017)

Sofia Coppola's nieuwste film is een kostuumthriller die overloopt van het oestrogeen.
play

6,7 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Western
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Een soldaat van de Union wordt gevangen gehouden in een meisjesschool van de Conferates. Hij begint langzaam hun harten te veroveren.

Regie
Sofia Coppola
Cast
Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Angourie Rice, Oona Laurence, Wayne Pére, Matt Story, Rod J. Pierce, Addison Riecke, Emma Howard, Eric Ian.
Release
22.06.2017
Release NL
07.09.2017
Release DVD
17.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Sofia Coppola | Cast: Colin Farrell (korporaal McBurney), Nicole Kidman (Miss Martha), Elle Fanning (Alicia), Kirsten Dunst (Edwina), Oona Laurence (Amy), Angourie Rice (Jane), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2017

Weerloos en onschuldig zijn ze allang niet meer, die vrouwen in korsetten. Dit jaar bewezen de kostuumdrama's Lady Macbeth en My Cousin Rachel dat vrouwen net zo goed als mannen assertief, seksueel ontwikkeld en wraakzuchtig kunnen zijn. Nu kan ook The Beguiled van Sofia Coppola aan dat rijtje films worden toegevoegd, een kostuumthriller die overloopt van het oestrogeen.

The Beguiled is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Cullinan. In 1971 werd het boek al eens bewerkt tot een film door Don Siegel, met niemand minder dan Clint Eastwood in de hoofdrol. Eastwood speelde een gewonde Unie-soldaat die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog zijn toevlucht moest zoeken tot een meisjeskostschool, gelegen in de zuidelijke staat Virginia. Omdat dit gebied in handen was van de vijandige Confederatie, kon hij zich maar beter niet buiten de muren van het landgoed vertonen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Beguiled Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Beguiled

acties