Een subtiel, stil drama met mooie beelden van de maker van Winter's Bone.
play

7,8 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
109 Min Verenigde Staten

Een 13-jarig meisje woont met haar vader in Forest Park, een enorm natuurreservaat in Portland, Oregon, Ze wonen daar in een grot, met alle behoeften. Eens per week gaan ze naar een winkel en dan keren ze weer terug naar hun grot. Maar dan ontdekt een hardloper hen en ontstaan er problemen.

Regie
Debra Granik
Cast
Ben Foster, Casey Affleck, Thomasin McKenzie, Jeff Kober, Dana Millican, Michael J. Prosser, Michael Draper, Jeffery Rifflard, Derek John Drescher, Bob Werfelman, Alyssa McKay, Spencer S. Hanley, Peter Simpson, Ryan Joiner, Tamera Westlake, Erik McGlothlin.
Release
20.01.2018
Release NL
08.11.2018
Release DVD
21.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Debra Granik | Cast: Thomasin McKenzie (Tom), Ben Foster (Will), Dale Dickey (Dale), Dana Millican (Jean), Jeff Kober (Mr. Walters) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2018

Is het in het moderne westen nog mogelijk om in de wildernis te leven en je te onttrekken aan de regels, normen en gewoontes van de hedendaagse samenleving? Tom en haar vader Will doen in ieder geval hun best om dat te proberen in Leave No Trace. Het is de eerste film van regisseuse Debra Granik in acht jaar, nadat haar Winter's Bone voor vier Oscars werd genomineerd, waaronder die voor beste actrice wat de definitieve doorbraak van Jennifer Lawrence betekende.

Will is een oorlogsveteraan die door zijn oorlogservaringen zo gevormd is dat hij niet meer kan of wil functioneren in de reguliere Amerikaanse maatschappij. Zijn anker in de normale wereld, zijn vrouw en de moeder van zijn kind, is al jaren geleden overleden. Dus trok hij met zijn dochter Tom een natuurpark in de buurt van Portland, Oregon in, waar hij haar opvoedde, onderwees en leerde overleven in de wildernis.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Leave No Trace Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Deze film in het vliegtuig gezien (dus op klein scherm) en moet hem wellicht nog eens bekijken. Goed......"

Leave No Trace

acties