Flauwe romantische komedie die gebaande paden matig uitgevoerd betreedt.
play

5,7 details

  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat één eerdere donatie van Felix aan de spermabank wel goed terecht is gekomen… bij de eicel van TV-presentatrice Jip (Loes Haverkort). Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben. Of Jip nu een vriend heeft of niet…

Regie
Martijn Heijne
Cast
Loes Haverkort, Roeland Fernhout, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Eva van de Wijdeven, Sanne Vogel, Fabian Jansen, Nick Golterman, Nick Vorsselman, Don Alphonso.
Release
20.04.2017
Release NL
20.04.2017
Release DVD
08.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Martijn Heijne | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Felix Simons), Loes Haverkort (Jip Hagen), Fabian Jansen (Jelle Simons), Roeland Fernhout (Ralph), Eva van de Wijdeven (Petra) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2017

Felix Simons is werkeloos, maar woont in een groot appartement op een riante plek in Amsterdam. Groot genoeg dat zijn broer Jelle zelfs een tijd bij hem kan inwonen. Toch is hun ongeloofwaardige geldgebrek aanleiding voor het hele plot van Voor Elkaar Gemaakt, een flauwe Nederlandse romantische komedie. Nota bene een remake van de Duitse film Vaterfreuden, waar vermoedelijk ook de 'humor' aan ontleend is.

Nadat de broers weer een paar dagen kunnen eten (en het op een zuipen kunnen zetten) omdat Felix zijn sperma heeft gedoneerd, wordt Felix in zijn ballen gebeten door Jelles fret, in een pijnlijk ongrappige scène, waarin ook nog eens heel lang naar die éne grap wordt toegewerkt. Als gevolg van het incident is Felix onvruchtbaar geworden, en hoewel deze flierefluiter nooit interesse had in kinderen krijgen, verandert hij van inzicht. Dus gaat Felix met behulp van zijn broer op zoek naar de vrouw die via zijn donatie aanstaande moeder is geworden. Dat is Jip, en zij is verloofd met de saaie, vervelende Ralph.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Voor Elkaar Gemaakt Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Voor Elkaar Gemaakt

acties