Blu-ray review 'Voor Elkaar Gemaakt' - lachen met Loes Haverkort?

Blu-ray review 'Voor Elkaar Gemaakt' - lachen met Loes Haverkort?

Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Fabian Jansen.

Regie: Martijn Heijne | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Felix Simons), Loes Haverkort (Jip Hagen), Fabian Jansen (Jelle Simons), Roeland Fernhout (Ralph), Eva van de Wijdeven (Petra) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Bioscooprelease: 20.04.2017 | Recensie: 2 sterren

Martijn Heijne leverde verleden jaar nog de nederslasher Sneekweek af en dit jaar probeerde hij het met een onvervalste romkom. Hij strikte Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Boy 7) en Loes Haverkort (Rendez-Vous) voor de hoofdrollen en Voor Elkaar Gemaakt debuteerde eerder dit jaar in de Nederlandse bioscoopzalen. Overigens niet in ontzettend veel zalen en de opbrengst is tot op heden onbekend.

In Voor Elkaar Gemaakt (FT Stercijfer = 6,1) geniet Felix volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben.

Dutch FilmWorks bracht Voor Elkaar Gemaakt onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave van deze romantische komedie.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372004616 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Voor Elkaar Gemaakt zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnen het logo van Dutch FilmWorks, de kijkwijzer (12 jaar) en enkele trailers. Via het hoofdmenu zijn onder meer de film en de extra's te starten.

Beeld

Dutch Filmworks levert een puike Blu-ray uitgave op voor Voor Elkaar Gemaakt. De Nederlandse speelfilm ziet er voldoende scherp uit, met mooie natuurlijke kleuren. Minder is dat het geheel er niet enorm filmisch uitziet; dit had dus wel iets beter gekund. Maar dit ligt uiteraard niet aan deze HD-uitgave. Verder zijn er geen storende zaken te zien, dus je kunt via deze Blu-ray uitgave de film in topconditie bekijken.

Geluid

Naast dat de veelal vrolijke komedie heel wat muzikale ondersteuning biedt in de vorm van bekende top 40-hits, focust het geluid zich voornamelijk op de dialoog. Matthijs Kieboom en Koen van Baal waren verantwoordelijk voor het complete geluidspakketje. Vooral de eerste heeft heel wat muziek verzorgd voor bekende Nederlandse bioscoopfilms, zoals Verliefd op Ibiza en Onze Jongens. Een degelijke track. Ook is er een spoor met Nederlandstalige ondertiteling.

Bonusmateriaal

Naast dat bij het opstarten de trailers van Weg van jou, Tuintje in mijn Hart en Mein Blind Date Mit Dem Leben is via het hoofdmenu één extra te raadplegen. Het betreft de videoclip "Sitting in the Morning Sun" van Lulleaux ft. Tjindjara. Heel spannend mag de clip niet genoemd worden, aangezien meer dan de helft shots zijn uit de hoofdfilm.

Standaard NL-romkom; nette uitgave

Voor Elkaar Gemaakt kan aansluiten in de rij met basic Nederlandse romkoms die eigenlijk na verschijning alweer vergeten zijn. En ondanks dat alle Nederlandse filmmakers succes en werk gegund zijn, is het toch jammer om te constateren dat er een kleine 750 duizend euro werd besteed vanuit het Nederlands Filmfonds. Het lijkt erop dat er maar zeer weinig van is terugverdiend. Maar misschien zijn er wel gewoon geen andere interessantere filmprojecten. Hieronder de trailer!



NieuwsFilm

meest populair