Mimic

Mimic (1997)

For thousands of years, man has been evolution's greatest creation... until now.

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Mimic is een van de eerdere films van Guillermo del Toro ( Hellboy, Pan's Labyrint en Pacific Rim ) en is niet direct een film die erg bij zijn andere films aansluit, maar blijft desondanks dat erg goed.
Mimic is een erg ondergewaardeerde film die door veel critici onderuit werd gehaald in de tijd dat hij uitkwam en daarna altijd in de schaduw is gebleven als die vreemde film tussen eigenlijk nog vreemdere films van del Toro als Cronos, The Devil's Backbone, Pan's Labyrint enc...
Het verhaal is over het algemeen vrij simpel, maar de sfeer in tegendeel trekt mij elke keer weer als ik deze film zie enorm aan.
Het verhaal mag dan wel simpel zijn, maar door de sfeer en het goede acteerwerk let in door nooit op en ook het camerawerk en de ontwerpen van de monsters zijn erg mooi.
Mimic is beslist een aanrader en laat je vooral niet ontmoedigen door mensen die zeggen dat het een slechte film is.

8.0 / 10

Spider-fan

Avatar

Del Toro zegt dat het qua stijl wel echt zijn film is, maar inhoudelijk door de vele opgedrongen rewrites niet. Toch was het een belangrijke film voor zijn ontwikkeling als filmmaker en heeft hij veel geleerd, ook door de tegenstand die hij ondervond van de studio.

Ik vind hem enorm sfeervol, maar het verhaal is erg simpel. Toch geef ik hem vrij hoog, omdat ik het net wat meer vind dan doorsnee insecten-horror, de acteurs allemaal goed in het verhaal passen en het camera-werk en de ontwerpen van de monsters erg mooi zijn.

CAGE

Avatar

Die Mira Survino valt niet tegen als actrice. Is ook een leuke verschijning. Maar speelt altijd in die minder boeiende films. Heb haar nog niet zo vaak in diepere rollen gezien. Eigenlijk vond ik Replacement Killers haar beste rol tot nog toe. Dit kan je wel een keer zien. Uitbreken van Megagrote insecten. Net het thema van Starship Troopers, maar iets meer duister. Though na een keer ben je wel toe an iets anders.