Winchester (2018)

Inspired by True Events at the Most Haunted House in History

Solide spookhuisfilm moet het vooral hebben van zijn acteurs.
play

3,9 details

  • 99 Min
  • Thriller
  • Biografie
  • Fantasy
  • Horror
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Australië
99 Min Verenigde Staten

Sarah Winchester is de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Zij woonden aan het eind van de 19e eeuw, en het begin van de 20ste, in het Winchester Mystery House dat te vinden is in Californië. De villa is geen kleine, er zijn zo'n 160 kamers. Sarah hield zich niet stil met het uitbreiden van het huis. Van 1884 t/m 1922 (toen ze kwam te overlijden) werden er bouwsels toegevoegd. Sarah deed dit omdat ze geloofde dat er boze spoken in het huis waren en zij konden enkel in vrede zijn zolang er gebouwd werd. Volgens haar waren de geesten van mensen die omgekomen waren aan de hand van de Winchester-geweren.

Regie
Michael Spierig
Peter Spierig
Cast
Helen Mirren, Jason Clarke, Angus Sampson, Bruce Spence, Sarah Snook, Laura Brent, Eamon Farren, Tyler Coppin, Michael Carman, Jeffrey W. Jenkins, Finn Scicluna-O'Prey, Xavier Gouault, Thor Carlsson, Emm Wiseman, Alice Chaston, John Lobato, Jeff Lipary, Homero Lopez, Dawayne Jordan, Adam Bowes, Rebecca Makar, Alana Fagan.
Release
02.02.2018
Release NL
08.02.2018
Release DVD
22.06.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael & Peter Spierig | Cast: Jason Clarke (Dr. Eric Price), Helen Mirren (Sarah Winchester), Sarah Snook (Marion Marriott), Finn Scicluna-O'Prey (Henry Marriott), Angus Sampson (John Hansen), e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2018

Het horrorgenre heeft een vreemde verhouding met de waarheid. Tal van horrorfilms pretenderen te zijn 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal', maar geen enkele daarvan lijkt ook maar enigszins in de buurt te willen komen van wat daadwerkelijk is voorgevallen. De feiten zijn hooguit een springplank voor het plot, waarvan de rest er gewoon bij wordt gefantaseerd. Dat in ogenschouw genomen heeft de spookhuisfilm Winchester: The House That Ghosts Built een aardig streepje voor op zijn genregenoten: het huis en zijn voornaamste bewoners zijn volledig gebaseerd op de werkelijkheid. Dat alles daar omheen wat is aangedikt, valt daardoor prima te vergeven.

Het huis in kwestie is het Winchester Mystery House. Althans, dat is de naam waaronder de villa in Californië vandaag de dag als toeristische attractie bekendstaat. Dat is niet zonder reden: het huis heeft zo'n honderdzestig kamers, zo'n vijftig haarden, zeventien schoorstenen en vrijwel geen enkele structuur of logica. Daar zit een verhaal aan vast: na het overlijden van haar echtgenoot stortte de weduwe Sarah Winchester zich eind negentiende eeuw op een permanente verbouwing van haar woning, die naar verluidt achtendertig jaar aan één stuk doorging en pas eindigde met haar dood. De reden hiervoor? Haar man had een fortuin verdiend in de wapenhandel en dus meende zij dat het huis behekst werd door de geesten van degenen die slachtoffer waren geworden van Winchester-geweren. De enige manier om die tot rust te krijgen, was te blijven voortbouwen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Winchester Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Winchester

acties