The Wife (2017)

Secrets lie between the lines.

Glenn Close schittert in een ingetogen relatiedrama als de vrouw van een prestigieuze schrijver.
play

7,2 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Zweden
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Zweden

Achter elke grote man zit ook een vrouw. Joan Castleman is een intelligente en toegewijze vrouw die al veertig jaar haar charismatische echtgenoot Joe en zijn literaire carrière helpt. Maar hun huwelijk is gebouwd op een wankel fundament. Op de avond dat Joel zijn Nobelprijs krijgt, ontstaat er een breekpunt tussen de twee.

Regie
Björn Runge
Cast
Christian Slater, Logan Lerman, Glenn Close, Elizabeth McGovern, Jonathan Pryce, Max Irons, Harry Lloyd, Alix Wilton Regan, Nick Fletcher, Annie Starke, Twinnie Lee Moore, Michael Benz, Karin Franz Körlof, Carolin Stoltz, Jane Garioni, Catharina Christie, Morgane Polanski, Grainne Keenan.
Release
12.09.2017
Release NL
22.11.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Björn Runge | Cast: Glenn Close (Joan Castleman), Jonathan Pryce (Joe Castleman), Christian Slater (Nathaniel Bone), Max Irons (David Castleman), Harry Lloyd (Young Joe Castleman), Annie Starke (Young Joan Castleman), Elizabeth McGovern (Elaine Mozell), Karin Franz Körlof (Linnea) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2017

Het Oscarseizoen is weer in volle gang en een van de koplopers komt stiekem uit 2017. The Wife draaide namelijk samen met Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri op het Toronto International Film Festival. De prominente rol voor Glenn Close in een intiem en gelaagd relatiedrama is een jaartje achtergehouden en dat lijkt een goed plan. Overal verschijnen lovende reacties op de acteerprestaties van Glenn Close, die een verbitterde vrouw van een prestigieuze schrijver speelt. Maar The Wife is meer dan een Oscarvehikel.

Het begint eigenaardig. Het Castleman-echtpaar ligt gespannen in bed, in afwachting van een belangrijk telefoontje. Joe wordt gefeliciteerd met het winnen van de Nobelprijs voor Literatuur en mevrouw Castleman moet zich voorbereiden op de broeiende storm van aandacht die op haar man af zal komen. Glenn Close speelt Joan bijzonder terughoudend. Ze ondersteunt haar man, die redelijk vergeetachtig is, populair doet bij alle persmomentjes en bijna verdrinkt in een stortregen van complimentjes. Joan blijft stilletjes, haar sfinxachtige blik duidt op complexe emoties die in de opening van de film moeilijk te herleiden zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Wife

acties