Al Gore is terug en bozer dan ooit in deze docu over klimaatverandering.
play

6,3 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

In An Inconvenient Sequel: Truth to Power zien we hoe Al Gore de wereld rondreist en een inspirerend verhaal verspreidt over de staat waarin onze planeet zich bevindt en wat de toekomst ons zal brengen. De documentaire werd geproduceerd door Richard Berge en Diane Weyerman. Jeff Skoll, Davis Guggenheim, Lawrence Bender, Laurie David, Scott Z. Burns en Lesley Chilcott doen dienst als uitvoerend producenten.

Regie
Bonni Cohen
Jon Shenk
Cast
Donald Trump, Al Gore, Barack Obama.
Release
19.01.2017
Release NL
23.11.2017
Release DVD
28.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Bonni Cohen en Jon Schenk | Cast: Al Gore (zichzelf) e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2017

In 2006 ging Al Gore van grote politieke verliezer onverwacht naar alom gerespecteerde activist dankzij de Oscarwinnende documentaire An Inconvenient Truth. Tien jaar en een Nobelprijs later is Gore terug met een vervolg, waarin hij uit de doeken doet hoe de wereld ervoor staat.

Heel kort samengevat: niet zo best. De documentaire toont stukjes van Gores lezingen over klimaatverandering, waarin hij zijn publiek (en dus tegelijkertijd de kijker van de docu) laat zien dat zijn voorspellingen in 2006 niet alleen zijn uitgekomen, maar in een nog sneller tempo dan de prognoses van destijds. Daarnaast zie je Gore achter de schermen gebieden bezoeken waar je de effecten van de klimaatverandering duidelijk kan zien, zoals in Groenland waar de ijskappen in razend tempo smelten of in Florida waar de zeespiegel enorm stijgt. Het is duidelijk dat dit Gore aan het hart gaat. En hoewel meer en meer mensen erkennen dat klimaatverandering geen fabeltje is, wordt er te weinig aan gedaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

An Inconvenient Sequel: Truth to Power Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

acties