'An Inconvenient Truth'-vervolg aangepast door beslissing Trump

'An Inconvenient Truth'-vervolg aangepast door beslissing Trump

Trump stapte uit het klimaatakkoord van Parijs en dat wordt in de film verwerkt.

Al Gore brengt eind juli een vervolg op zijn documentaire An Inconvenient Truth uit. Die film blijkt nu flink aangepast te moeten worden door een recente beslissing van de Amerikaanse president, Donald Trump. Vorige week liet Trump namelijk weten uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

In een statement laat Gore weten de film te zullen aanpassen om die beslissing erin te verwerken. "Uit het klimaatakkoord van Parijs stappen is een roekeloze en niet uit te leggen actie. Het ondermijnt de plaats van Amerika in de wereld en dreigt grote schade toe te brengen aan de mogelijkheid van de mensheid om de klimaatcrisis op tijd op te lossen. Maar vergis je niet: president Trump zal niet leiden, dat zal het Amerikaanse volk."

Daarom heeft men de documentaire ook aangepast en worden nieuwe details hierin verwerkt. In Truth to Power reist Gore de wereld rond om te laten zien wat nu de staat van onze planeet is, en de manier waarop de klimaatcrisis bestreden wordt. De film heeft nog geen Nederlandse releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair