'An Inconvenient Truth'-vervolg aangepast door beslissing Trump

Trump stapte uit het klimaatakkoord van Parijs en dat wordt in de film verwerkt.

Jim Pedd 5 juni 2017 14:32 in Algemeen
Al Gore brengt eind juli een vervolg op zijn documentaire An Inconvenient Truth uit. Die film blijkt nu flink aangepast te moeten worden door een recente beslissing van de Amerikaanse president, Donald Trump. Vorige week liet Trump namelijk weten uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen.

In een statement laat Gore weten de film te zullen aanpassen om die beslissing erin te verwerken. "Uit het klimaatakkoord van Parijs stappen is een roekeloze en niet uit te leggen actie. Het ondermijnt de plaats van Amerika in de wereld en dreigt grote schade toe te brengen aan de mogelijkheid van de mensheid om de klimaatcrisis op tijd op te lossen. Maar vergis je niet: president Trump zal niet leiden, dat zal het Amerikaanse volk."

Daarom heeft men de documentaire ook aangepast en worden nieuwe details hierin verwerkt. In Truth to Power reist Gore de wereld rond om te laten zien wat nu de staat van onze planeet is, en de manier waarop de klimaatcrisis bestreden wordt. De film heeft nog geen Nederlandse releasedatum.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

AN INCONVENIENT TRUTH is gewoon fake news

Moviemagic

Avatar

Het lijkt me wel interessant maar ik zal er niet de bioscoop voor induiken.

Ed Crane

Avatar

Wat is er met Al Gore gebeurd? Gaat 'ie de villain spelen in Avatar 2 of zo?

Master Of Films

Avatar

Als Al Gore de bad guy gaat spelen in Avatar 2, dan neem ik alle negatieve commentaar op deze rotzooi helemaal terug. Helemaal als hij de Tree of Souls van de Pandora aardbodem wegvaagd, waardoor die blauwe yoga treehuggers zich eindelijk gaan onderwerpen aan het superieure mensenlijke ras. Volgende stap complete uitroeiing van al die yoga smurfen. Daarna Skynet installeren en boem Terminators op Pandora. Complete chaos ala Openbaring van Apocalyps. Al Gore krijgt een change of heart en wordt de nieuwe John Conner. Uiteraard bij Pathé in 4DX met bloed, zweet en tranen.

Ik zal zeker tranen laten bij Avatar 5. Want afscheid nemen van Pandora gaat dan heel zwaar.

NieuwsFilm

meest populair