Dit jaar geen WK voor de voetbalfans, maar of dit feelgooddrama dit nou echt verzacht valt te betwijfelen.
play

5,4 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
100 Min Nederland

Het is 2010 en Nederland scoort onverwacht hoge ogen tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika. De liefhebbers dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn.

Regie
Pim van Hoeve
Cast
Abbey Hoes, Hannah Hoekstra, Susan Visser, Ton Kas, Nasrdin Dchar, Martijn Lakemeier, Susan Radder, Willem Voogd, Martijn Fischer, Esmee Van Kampen, Belinda van der Stoep, Sanne Wallis de Vries, Steef Cuijpers, Robert Nederlof, Jan Versteegh, Harm Duco Schut, Suzanne Kipping, Roben Mitchell, Auli Mousumi De, Mathieu van den Berk.
Release
18.01.2018
Release NL
15.02.2018
Release DVD
13.06.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Pim van Hoeve | Cast: Hannah Hoekstra (Merel), Willem Voogd (Duco), Martijn Fischer (Michael), Esmee van Kampen (Janice), Nasrdin Dchar (Adam), Susan Visser (Claudia), Martijn Lakemeier (Leon), Abbey Hoes (Eva), Roben Mitchell (Saïd), Suzanne Kipping (Jennifer), Sanne Wallis de Vries (Brenda), Jan Versteegh (Roy), Ton Kas (Henk), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2018

Zodra het Nederlands elftal in actie komt is ons land niet meer te stuiten en de leeuw niet meer te temmen. Het was dan ook een flinke domper toen de nationale voetbalploeg zich niet wist te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Rusland dit jaar. Gelukkig hebben we de Nederlandse voetbaldames nog die vorig jaar Europees kampioen wisten te worden en ook nog eens duidelijk maakten dat voetbal niet enkel een mannenkwestie is. Of de makers van het tragikomische mozaïekdrama Gek van Oranje de nederlaag van onze oranjemannen hadden voorzien valt te betwijfelen. Een pleister op de wonde is het evenmin.

Filmcoach Pim van Hoeve vuurt een aantal flauwe verhaallijnen op ons af met al even flauwe personages. Het blijkt een schot voor open doel, om maar in de terminologie te blijven. Rode draad is de enorme oranjegekte die losbarst zodra het Nederlands elftal speelt. Dit keer rondom het WK van 2010 in Zuid-Afrika waarin we zelfs de finale wisten te halen om deze vervolgens te verliezen van de Spanjaarden. Maar zelfs de voetbalhater, alsof deze naar een film als deze zou gaan, wordt op de wenken bediend.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Gek van Oranje Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gek van Oranje

acties