The Mercy (2018)

From the Academy Award winning director of "The Theory of Everything".

Een overmoedige zeiler ziet zich door omstandigheden gedwongen een alternatieve koers te varen. Deed de film dat ook maar.
play

6,1 details

  • 112 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Avontuur
  • Verenigd Koninkrijk
112 Min Verenigd Koninkrijk

Donald Crowhurst ondernam een desastreuze poging om de Golden Globe Race van 1968 rond de wereld te winnen, maar dat eindigde ermee dat hij besloot de boel op te lichten.

Regie
James Marsh
Cast
Colin Firth, Rachel Weisz, David Thewlis, Mark Gatiss, Ken Stott, Adrian Schiller, Kit Connor, Anna Madeley, Simon Chandler, Jonathan Bailey, Oliver Maltman, Andrew Buchan, Sebastian Armesto, Laurence Spellman, Tim Downie, Dilyana Bouklieva, Sam Hoare, Genevieve Gaunt, Finn Elliot, Alexia Traverse-Healy.
Release
16.11.2017
Release NL
05.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: James Marsh | Cast: Colin Firth (Donald Crowhurst), Rachel Weisz (Clare Crowhurst), David Thewlis (Rodney Hallworth), Ken Stott (Stanley Best), Jonathan Bailey (Wheeler) e.a.| Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2018

Hé, is het Oscarseizoen al begonnen? Waarschijnlijk niet, maar op basis van het uitkomen van The Mercy zou je dat wel vermoeden. Het betreft immers een Brits drama dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal met hoofdrollen voor Oscarwinnaars Colin Firth en Rachel Weisz, gemaakt door de regisseur van The Theory of Everything. Gooi daar karakteracteurs als David Thewlis en Ken Stott bij en voorzie het van muziek door de veelgeprezen (en onlangs jammerlijk jong overleden) componist Jóhann Jóhannsson en de Oscarbingo lijkt gewonnen. Dat de film niet uitkomt in de periode die wordt beschouwd als het Oscarseizoen (grofweg begin oktober tot eind december) lijkt haast een methode om de verwachtingen enigszins te temperen: een bioscoopwaardige film, maar niet een waarvan je hoeft te verwachten dat hij hoge ogen gaat gooien.

Dat zit hem waarschijnlijk niet zozeer in de kwaliteit (de film is een toonbeeld van Britse degelijkheid), maar vooral in de thematiek. The Mercy is namelijk niet het inspirerende overlevingsdrama dat de trailer lijkt te willen verkopen, maar veeleer een verhaal over zelfoverschatting, mislukking, wanhoop en fraude. Niet echt het type waarvoor men in Hollywood graag de prijzen klaarzet. Neemt niet weg dat de film een aardig eind komt met deze onalledaagse thema's, al zitten deze helaas wel gevangen in een erg conventionele productie. Mogelijk is dat deel van de opzet om de kijker enigszins op het verkeerde been te zetten, maar zelfs wanneer de film zich iets anders ontvouwt dan op voorhand kon worden verwacht, wordt er vooral binnen de lijntjes gekleurd.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Mercy Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...film die mij maar matig kon bekoren. Beperkte setting van een zeiler op een zeilboot die probeert de......"

The Mercy

acties