The Protégé

The Protégé (2021)

Deze film draait om moddervette lompe actie. Als die magertjes blijkt, blijft er weinig over.
play

5,6 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
109 Min Verenigde Staten

The Protégé draait om Anna (Maggie Q), die als kind gered werd door de legendarische moordenaar Moody (Samuel L. Jackson) en opgeleid werd in de familiezaak. En dus is ze nu 's werelds meest vaardige huurmoordenaar. Maar Moody - de man die als een vaderfiguur was voor haar, en haar alles leerde over vertrouwen en overleven - wordt op brute wijze vermoord. Anna zweert wraak te nemen. Ze raakt al snel verstrikt in een kat-en-muis spel met een enigmatisch moordenaar (Michael Keaton), die om meer redenen tot haar aangetrokken is dan alleen het spel. Al snel wordt hun confrontatie een dodelijke en groeien ze nader tot elkaar wegens de vele losse eindjes die voortkomen uit alle moorden die ze gepleegd hebben.

Regie
Martin Campbell
Cast
Li Gong, Caroline Loncq, Patrick Malahide, Robert Patrick, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Ori Pfeffer, Maggie Q, Velizar Binev, Florin Piersic Jr., George Pistereanu, Madalina Anea, Lili Rich, Ekaterina Baker, Jack Derges, Gamba Cole, David Rintoul, Ray Fearon, Tudor Chirila, Eva Nguyen Thorsen, Alexandru Bordea, Tanja Keller, Sara Maria Groseanu, Taj Atwal, Alina Wang.
Release
19.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Campbell | Scenario: Richard Wenk | Cast: Maggy Q (Anna), Samuel L. Jackson (Moody), Michael Keaton (Rembrandt), David Rintoul (Edward Hayes), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2021

Anna is als jong weeskind meegenomen uit Vietnam door Moody, een even bekwame als excentrieke huurmoordenaar. Door hem wordt ze opgevoed en opgeleid, om uiteindelijk als volwassen vrouw ook op topniveau mensen tegen toptarieven om zeep te helpen. Als eenentwintigste-eeuwse herrijzenis van Léon, hij de oudere mentor, zij diens protegé, rijgen ze de moorden aaneen. Daarbij vullen zijn ervaring en het creatieve steekje los haar lenigheid, vaardigheid en koelbloedigheid perfect aan. Tot deze professionele probleemoplossers het toch aan de stok krijgen om meer dan alleen geld, hoewel ze eigenlijk niet geïnteresseerd zijn in de persoonlijke vetes die onlosmakelijk verbonden zijn met hun werkveld.

Het mag duidelijk zijn: voor deze behoorlijk clichématige premisse is aan de schrijverstafel geen creatieve spier verrekt. Ook de overige aspecten van het verhaal hebben we allemaal weleens eerder gehoord. De grote slechterik is een steenrijke weldoener, zijn vuileklusjesman een charmante vechtersbaas met een iets te stoere bijnaam. De miljardair heeft deze mitrailleurintellectueel aangesteld als bewaker van een geheim dat net niet interessant genoeg is voor het verloop van de film om goed uit te werken, maar wel in grotendeels onverklaarbare flarden over het scherm getrokken wordt als rechtvaardiging voor waar het in dit genre natuurlijk echt om gaat: heerlijk absurde vechtscènes om je vingers bij af te likken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Protégé Nieuwsberichten