Little Monsters (2019)

Playtime is over.

Hoe houd je een klas kleuters veilig van zombies wanneer ze eigenlijk nog te jong zijn om te mogen weten wat dat zijn?
play

6,3 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
93 Min Australië

Dave, een aan lager wal geraakte muzikant, geeft zich op als vrijwilliger voor het schooluitje van zijn neefje, vooral om in de buurt te zijn van de aantrekkelijke lerares Miss Caroline (Lupita Nyong’o). Als Dave en Caroline met de kleuterklas arriveren in een pretpark worden ze echter overvallen door een plotselinge zombie-uitbraak. Terwijl Caroline de kinderen in veiligheid brengt en afleidt met Taylor Swift liedjes, moeten Dave en de alcoholistische kleuterheld Teddy McGiggle (Josh Gad) de zombies te lijf gaan.

Regie
Abe Forsythe
Cast
Lupita Nyong'o, Josh Gad, Saskia Burmeister, Jason Chong, Henry Nixon, Nadia Townsend, Marshall Napier, Stephen Peacocke, Alexander England, Felix Williamson, Alan Dukes, Rahel Romahn, Kat Stewart, M.J. Kokolis, Diesel La Torraca, Adele Vuko, Lucia Pang, Talayna Moana Nikora.
Release
27.01.2019
Release NL
24.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Abe Forsythe | Cast: Alexander England (Dave), Lupita Nyong'o (Miss Caroline), Diesel La Torraca (Felix), Josh Gad (Teddy McGiggle), Kat Stewart (Tess), e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2019

Met haar Oscarwinnende doorbraakrol in 12 Years a Slave leek het erop dat Lupita Nyong'o een vaste plek in Hollywood had veroverd als drama-actrice, maar haar rolkeuze sindsdien duidt vooral op een voorkeur voor het betere genrewerk. Zo dook ze als CGI-geanimeerd personage op in de recente Star Wars-films, fungeerde ze als bovengemiddeld uitgewerkte love interest in Black Panther en zette ze recent een indrukwekkende dubbelrol neer in de gelaagde horrorfilm Us. De Australische zombiekomedie Little Monsters sluit daar mooi op aan en gebruikt Nyong'o zelfs op alle posters als blikvanger, ook al vertolkt ze verhaaltechnisch gezien niet eens de hoofdrol. Het zegt wel iets over haar starpower dat deze zwarte vrouw in de marketing de voorkeursbehandeling krijgt, terwijl de eigenlijke hoofdpersoon een blanke man is.

Dat betekent overigens niet dat Nyong'o een ondergeschikte rol speelt. Integendeel: haar Miss Caroline is ook in de film consequent blikvanger. De lerares weet namelijk altijd de volle aandacht van haar kleuterklasje te krijgen, maar trekt ook ongewenst de belangstelling van elke volwassen man die bij haar in de buurt komt. Zeer begrijpelijk, want probeer maar eens niet te vallen voor deze mooie verschijning in haar kekke gele jurkje, wier akoestische ukelele-uitvoeringen van Taylor Swift-liedjes zoveel meer charme bevatten dan de overgeproduceerde popvarianten ervan. Geen verrassing dus dat de aanmodderende dertiger Dave gelijk als een blok voor haar valt wanneer hij zijn kleine neefje naar school brengt. Wanneer zij niet gecharmeerd blijkt van zijn oppervlakkige gepoch, meldt hij zich maar als vrijwilliger voor een excursie naar de plaatselijke kinderboerderij. Tijdens dit uitje mag hij op een heel andere manier indruk op haar proberen te maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Little Monsters Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Little Monsters

acties