Unsane (2018)

Is she or isn't she?

Spannende thriller in een psychiatrische instelling, stijlvol gefilmd met een iPhone.
play

6,4 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Een jonge vrouw wordt, tegen haar zin in, opgenomen in een instituut voor de geestelijke gezondheidszorg. Daar krijgt ze te maken met haar grootste angsten, maar zijn die wel echt, of is er echt sprake van een geestesziekte?

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Juno Temple, Claire Foy, Joshua Leonard, Myra Lucretia Taylor, Amy Irving, Raúl Castillo, Jay Pharoah, Aimee Mullins, Colin Woodell, Erin Wilhelmi, Bobby Kelly, Marc Kudisch, Sarah Stiles, Zach Cherry, Kevin Dean O'Connor, Sol Marina Crespo, Ursula Triplett, Laura Rothschild, Lynda Mauze, Michael Mihm, Polly McKie.
Release
23.03.2018
Release NL
03.05.2018
Release DVD
24.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: Claire Foy (Sawyer Valentini), Joshua Leonard (David Strine), Amy Irving (Angela Valentini), Jay Pharoah (Nate Hoffman), Raúl Castillo (Jacob), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2018

Unsane is de nieuwste, betrouwbaar sterke thriller van Steven Soderbergh. De regisseur kondigde in 2013 aan met pensioen te gaan en schilder te worden. Al snel kwam hij daarop terug. Hij begon aan de serie The Knick en kwam tot het inzicht dat de wereld niet zat te wachten op zijn schilderijen en dat hij toch niets liever deed dan films maken. Wat hij inmiddels weer in hoog tempo doet. Al voordat Soderbergh vorig jaar glorieus naar het witte doek terugkeerde met Logan Lucky, kondigde hij het in het geheim gefilmde Unsane aan.

Niet alleen filmde hij Unsane in het geheim binnen een maand in juni 2017, Soderbergh filmde Unsane met de iPhone 7 Plus in 4K, met de app FiLMiC Pro. Hierdoor zou je misschien verwachten dat de film er een stuk minder goed uitziet dan een doorsnee bioscoopfilm, maar dit valt heel erg mee. Er zijn een paar momenten waarop te merken is dat er slechts met het kleine apparaatje is gewerkt in plaats van professionele filmapparatuur. De natuurlijke lichtval zorgt in enkele buitenscènes voor één witte waas op de achtergrond, wanneer tegen de zon in wordt gefilmd. En in een scène in een isolatiecel klinkt het geluid opvallend hol en blikkerig.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Unsane Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Unsane

acties