Hoe dan? Deze thriller werd in zijn geheel opgenomen met een iPhone

Hoe dan? Deze thriller werd in zijn geheel opgenomen met een iPhone

Regisseur Steven Soderbergh heeft de hele film Unsane opgenomen met een iPhone 7 Plus, wat een goedkope oplossing bleek te zijn

Als we kijken naar hoeveel geld er in een filmproductie gestopt wordt, vliegen de bizarre cijfers je soms om de oren. Toch bestaan er ook in Hollywood erg goedkope oplossingen. Wist jij bijvoorbeeld dat regisseur Steven Soderbergh een gehele film heeft opgenomen op een iPhone?

Onlangs plaatste FilmTotaal nog een bericht over hoe een spotgoedkope camera werd gebruikt voor de opnames van The Creator. Maar waar het altijd duurder kan, kan het ook nog goedkoper. Neem maar een voorbeeld aan de film Unsane (2018).

iPhone 7
Unsane is een psychologische horrorfilm van regisseur Steven Soderberg, bekend van films als Ocean's Eleven en Magic Mike. De filmmaker wist heel Hollywood te verrassen door Unsane in zijn geheel op te nemen op een iPhone 7 Plus.

Soderbergh koos niet alleen voor een smartphone als camera, ook maakte hij gebruik van alledaagse objecten om de film te realiseren. Zo plaatste de filmmaker zich met de iPhone in een rolstoel om de acteurs te kunnen volgen.

Essentieel
Volgens Soderbergh was de camerakeuze van essentieel belang om het verhaal goed te vertellen. "Als ik nu terugkijk naar de film, had hij er niet beter uitgezien als ik professionele apparatuur had gebruikt", aldus de regisseur.



Unsane vertelt het verhaal van een vrouw, gespeeld door Claire Foy, die wordt opgesloten in een psychiatrische instelling nadat ze continu gestalkt wordt. Andere rollen zijn weggelegd voor Joshua Leonard, Juno Temple en topacteur Matt Damon.

Ontvangst
Op goedkope apparatuur opgenomen of niet, Unsane werd goed ontvangen door het filmpubliek. Op rottentomatoes.com scoort de film een keurige 80% op basis van 238 recensies. Filmrecensenten delen de mening dat de film 'revolutionair' te noemen valt.



Unsane werd gemaakt met een budget van 'slechts' $1,5 miljoen. Bij de Box Office wist de film $14,3 miljoen op te halen, niet verkeerd voor een iPhone-film. Wil je Unsane met je eigen ogen zien? De film is momenteel te huur op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair