The Thomas Crown Affair (1999)

How do you get the man who has everything?

Reviews (3)

Ernie

Avatar

Je moet een beetje in de 'flow' komen van de verveelde yup die Pierce hier speelt, maar dan is het een prima vermakelijke film. Waar de meeste films op het eind juist voorspelbaar en minder worden, wordt deze film juist tegen het einde beter en beter, zeker ook door de muziek onder de keyscene.

Ben niet helemaal eens met de vele matige reacties hier, dit is zeker een film die je een keer gezien moet hebben op een ontspannen avondje. Een ander soort suspense en actie, goed voor de afwisseling...

tukkerstein

Avatar

Nogal matige film, ik begin te geloven dat McTierman eigenlijk behalve Die Hard geen enkele goede film geregisseerd heeft (Predator heb ik nooit gezien).

Begin en einde zijn natuurlijk prima en uiterst amusant. De rest van de film is dodelijk saai, er gebeurt helemaal niks. Ik ben echt niet iemand die films zonder pistolen per definitie saai vindt, maar het was gewoon niet boeiend. De gehele film is gebouwd rondom de eindontknoping die wel leuk is, maar niet zo geweldig om daar in een film van 2 uur naar toe te werken. Wat dat betreft lijkt The Thomas Crown Affair nogal op Basic, ook van John McTierman. Pierce Brosnan speelt natuurlijk een prima rol.

En jammer dat Rene Russo eigenlijk niet knap is maar dat is een ander verhaal.

4/10

sjemsjem

Avatar

Ik heb deze film altijd heel erg leuk gevonden. Het ademt inderdaad een beetje dat 'classy' gevoel uit, maar los daarvan vind ik ook dat het kat en muisspel tussen Pierce en Russo leuk uitpakt. Er gaat daar ook een leuk psychologisch element in schuil, waarbij ze elkaar steeds een stap voor willen zijn. De plot bevat een paar gaten want waarom kijken ze bijvoorbeeld niet wie de ochtend voor de roof de koffer heeft geplaatst maar ook een paar verrassende wendingen. Verder is de soundtrack ook ijzersterk en past goed bij de film met nummers als Windmills of Your Mind van Sting en bovengenoemde Sinnerman van Nina Simone die je trouwens ook aan het einde van de eerste roofscene hoort. Gewoon een topfilm. Ik ga hem zeker weer kijken en kan hem ook iedereen aanraden [rating 4.5]