Sfeervol, melancholisch en goed gespeeld portret van actrice Romy Schneider een jaar voor haar dood.
play

7,2 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Frankrijk
115 Min Duitsland

In een afkickkliniek geeft Romy Schneider haar laatste interview aan twee journalisten. Drie dagen, gedreven door romantische verlangens, professionele ambities en de lust voor het leven.

Alt titel
3 Days in Quiberon
Regie
Emily Atef
Cast
Denis Lavant, Vicky Krieps, Charly Hübner, Birgit Minichmayr, Marie Bäumer, Christopher Buchholz, Robert Gwisdek, Loïc Baylacq, Vincent Furic, Yann Grouhel, Kalle Schmitz.
Release
19.02.2018
Release NL
30.08.2018
Release DVD
22.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Emily Atef | Cast: Marie Bäumer (Romy Schneider), Birgit Minichmayr (Hilde Fritsch), Charly Hübner (Robert Lebeck), Robert Gwisdek (Michael Jürgs), Denis Lavant (Dichter) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2018

Romy Schneider is één van de grootste sterren van de Europese cinema van de twintigste eeuw. Die faam blijft ze vooral te danken hebben aan één rol vroeg in haar carrière, die van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, oftewel Sissi. De filmtrilogie over Sissi maakte een ster van Schneider, maar achtervolgde haar de rest van haar leven. Dat en meer blijkt uit 3 Days in Quiberon, een intiem doch fictief portret van de actrice, een jaar voor haar vroegtijdige dood op drieënveertigjarige leeftijd in 1982.

Zoals de titel doet vermoeden, volgen we Schneider drie dagen lang terwijl zij op het Franse schiereiland Quiberon verblijft. Ze wordt bezocht door haar goede vriendin Hilde en twee Duitse journalisten die een interview voor het blad Stern moeten afnemen: de jonge Michael Jürgs, die de vragen stelt, en Robert Lebeck, die de foto's neemt en een oude vriend van Schneider is. Het interview is onverwacht openhartig, en toch tegelijk een kat- en muisspel tussen journalist en filmster. Schneider is namelijk depressief en gedesillusioneerd met het publieke beeld van haarzelf, vooral in haar oorspronkelijke thuisland Duitsland.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

3 Tage in Quiberon

acties