Back to the Future (1985)

He was never in time for his classes . . .Then one day he wasn't in his time at all.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Denk dat het ondertussen al wel 20 jaar geelden is dat ik deze film (en de twee anderen ook overigens) heb gezien.
Dus hoog tijd om eens opnieuw te bekijken, ditmaal op Blu-ray.
Het blijft een leuke film met een puike cast en de doorbraak ook van Michael J. Fox.
Ook Christopher Lloyd zal nooit vergeten worden door zijn rol in deze film, die van de gekke Doc Brown.
Toch wel een aanrader deze film, voor de ganse familie.

Glennekeeeee

Avatar

Ondertussen is Back To The Future een iconische film uit de filmgeschiedenis. Zeker niet onterecht maar voor mij persoonlijk is, zeker deze eerste, geen persoonlijke favoriet.

De film is zelfs anno 2015 nog redelijk sterk qua effects. De makers hebben het dan ook slim aangepakt hoe ze die effecten in beeld hebben gebracht qua camerastandpunten etc. Naast de effecten is uiteraard de cast éen van de pluspunten. Zowel Lloyd, J. Fox als Thompson zijn heerlijk en vooral de chemie tussen Fox en Lloyd is ongenaakbaar. Toch heeft de film ook enkele 'mindere' punten waardoor de film toch net niet voor mij die 10 waard is. Het verhaal is eigenlijk nogal traag. Het duurt wel even voor we terug in de tijd gaan en eens daar is het eigenlijk wachten tot de bliksem inslaat en word de tijd gevuld met een nogal simpel verhaaltje dat de nodige komische elementen bevat, zeker en vast, maar inhoudelijk toch nogal mager oogt en voorspelbaar is. De film blijft wel onderhouden en ook al is de finale (moment van bliksem) nogal langdradig, door de chemie van die 2 komt het nog nét goed.

Back To The Future is anno 2015 nog steeds een heerlijke blockbuster met dank aan een uitstekende cast en dito effecten. Hoewel het verhaal nogal mager is maakt de chemie tussen de personages en de setting veel goed.

8,5/10

JamesBond

Avatar

Laatst nogmaals bekeken en het blijft een geweldige film!

Film over tijdreizen vind ik altijd wel interessant, maar dit is zoiezo de beste die ik ken! Niet alleen laat de deze film een andere kant van het tijdreizen zien, maar het wordt ook goed uitgewerkt!

Het verhaal is gewoonweg leuk en spannend! Het idee dat je er per ongeluk voor zorgt dat je ouders elkaar niet ontmoeten is origineel en zorgt voor leuke plotwendingen..

Op de cast valt niks op aan te merken. Michael J. Fox en Christopher Lloyd spelen beiden twee fantastische rollen! Ook de verschillende bijrollen worden perfect neergezet!

Ik vind dat de film een geweldige soundtrack heeft.. Natuurlijk een geweldige theme, maar de bijpassende '80 jaren muziek voegt ook sfeer toe..

Vanaf het punt wanneer Marty in 1955 terugkomt, tot de opvoering van Johnny B. Goode, 'Back to the Future' laat een andere en frisse kant zien van het tijdreizen!

Een film die je eens (misschien wel vaker) in je leven gezien moet hebben, en zoiezo 1 van mijn favorieten!

10/10