Back to the Future Part II (1989)

Getting back was only the beginning.

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Deze week was Back To The Future II weer 'hot' op televisie (in Vlaanderen toch), in elk programma is het wel aan bod geweest dat deze week Marty en Doc hun tijdreis in de toekomst maakte en we een toekomstwereld te zien kregen waarvan enkele zaken al dan niet zijn uitgekomen. Het is dan ook geen wonder dat de film zelf ook op tv te zien was al heb ik het feit van 'dit moet nu zijn' wel wat uit mijn gedachten proberen te zetten om de film zo goed mogelijk te quoteren.

De film start exact waar de eerste stopte en die eindscène word lekker aangevuld met enkele nieuwe beelden zodat de tweede film meteen zijn opzet met zich meekrijgt. Het is ook leuk om naar de toekomst te trekken. Het verleden zien we al genoeg in films die zich in die tijd afspelen maar in de toekomst hebben de makers toch veel meer vrijheid en zijn de designs steeds weer anders en verrassender. Het is de makers ook te prijzen een tijdspanne te kiezen die ze zelf nog zouden meemaken. Op zich vertoeven we niet zooo lang in de toekomst. Een 40 tal minuten maar lang genoeg om meteen het verschil tussen 1 en deel 1 te verduidelijken én anderzijds toch hetzelfde gevoel op te wekken. Het feit van weer hetzelfde schitterende plein te gebruiken is dan ook van goudwaarde. Voor mij is dat plein even iconisch als de auto zelf. Tot de terugkeer naar '85 is Back To The Future zélfs beter dan zijn voorganger. Geen lange intro, we worden meteen in het verhaal gezogen en de film bevat een veel hoger tempo. Alleen verslikt de film zich bij de terugkeer in dat tempo. Vanaf dan lijkt de film een sprinter die krampen krijgt om het tempo vol te houden, dat ook zal doen maar de sierlijkheid volledig verdwenen is. Hetzelfde gebeurt in de film. Terug gaan naar '55 was op zich een leuk idee al voelt het wel een beetje als creatieve armoede maar door de 3 tijdslijnen te gebruiken krijg je wel enkele geinige situaties al word daar wel weinig meegedaan én stapelen zich de continuïteitsfouten op. Dat het simpele verhaaltje 'pak het boek af' dan nog véél te lang word uitgesponnen met het 'hebben en weer verliezen en ga zo maar door' zorgt uiteindelijk voor een soort irritatie. Het einde is dan wel begrijpelijk dat het open is, al voelt het eigenlijk wél iets té open om dit einde als een afronding van een film te zien is. Het zorgt ervoor dat je deze sequel in 2 delen kan verdelen. De eerste helft benadert of haalt zelfs de perfecte, de tweedehelft doet je afvragen of die sequel wel nodig was.

Back To The Future 2 is een zeer vermakelijke sequel geworden op het origineel. Vooral een zeer sterke eerste helft en de sublieme cast zorgen ervoor dat de zeer matige (maar wel nog steeds vermakelijke) 2e helft te verteren blijft en het positieve overmeesterd

7,5/10

Swaike

Avatar

Wat een geweldige film! Naast enige nostalgische waarde (ik vond het als kind fascinerend, dat hele tijdreis-gebeuren) (overigens nu nog wel :P) is de film voor die tijd ook erg goed gemaakt!

Ik weet niet of het iedereen is opgevallen maar het beeld, geluid en de special effects zijn niet erg gedateerd.. en dat voor een film die een kleine 20 jaar oud is. (tuurlijk, de special effects kunnen tegenwoordig mooier, maar oké)

De film heeft gigantisch veel sfeer en zit gewoon erg goed in elkaar. Deel één was geweldig, deel twee ook; persoonlijk vond ik deel 3 wat minder boeiend omdat die niet zo complex in elkaar steekt. Ik kan het even niet anders uitleggen.

Maar voor deel 2: [rating 4.5]

ps, mooie en "vrolijke" versie van de toekomst neergezet

:Wtoppertje:W

KoenZ

Avatar

Ik reageerde gevoelsmatig, en net nadat ik het stuk bij MIB had gelezen. Nu ik mezlef erop teruglees reageerde ik inderdaad niet zoals ik eigenlijk bedoelde. Wat ik wel bedoel is dus dat:

Dat de hele BttF-serie uit goede films bestaan, die goed in elkaar zitten. Maar naar mijn gevoel veelste vaak uitgezonden worden op TV. Ik verwachtte daarom dat veel mensen wel genoeg zouden krijgen van BttF net als ze genoeg krijgen van MIB....

Om even op jou reactie te reageren Peter, ik weet dat uitzendverbod niet de goede benaming is voor wat ik bedoelde. Uitzendvermindering was beter geweest.

Tycoon

Avatar

Mijn minpuntje is van van andere aard, spoilers voor diegene die de film nog nooit gezien hebben... Mochten die bestaan

Er wordt gezegd dat je niet jezelf tegen mag komen in een andere tijd. Anders gebeuren er hele erge dingen! Zoals je ook kan zien als Lorraine zichzelf tegenkomt (alhoewel dat natuurlijk ook kan liggen aan dat ze zichzelf gerimpeld ziet). Maar later kan Biff zonder problemen het boekje aan zichzelf overdragen. Heb ik dit verkeerd begrepen of ben ik een zeikerd? In het laatste geval heb ik niets gezegd :X