The Way Back (2020)

Every loss is another fight.

Ben Affleck gaat de confrontatie aan met zijn alcoholverslaving in de rol van een basketbalcoach die hetzelfde probeert te doen.
play

6,6 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Jack Cunningham leidde ooit een veelbelovend leven. Op de middelbare was hij een top basketbalspeler met een volledige studiebeurs op zak, maar liet hij zijn toekomst uit zijn handen glippen. Jaren later gaat het bergafwaarts na een onverdraaglijk verlies en kampt hij met een alcoholverslaving. Dan wordt hij gevraagd coach te worden van een basketbalteam op zijn voormalige middelbare school, wat zijn leven weer wat hoop en glans begint te geven.

Regie
Gavin O'Connor
Cast
Ben Affleck, T.K. Carter, Marlene Forte, Matthew Glave, Rachael Carpani, Hayes MacArthur, Michaela Watkins, John Aylward, Chris Bruno, Jihad Abdou, Janina Gavankar, Al Madrigal, Jayne Taini, Lukas Gage, Jeremy Radin, Sal Velez Jr., Christine Horn, Melvin Gregg, Brandon Wilson, Da'Vinchi, Caleb Thomas, Nico David, Will Ropp, Fernando Luis Vega, Charles Lott Jr..
Release
05.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Gavin O'Connor | Scenario: Brad Ingelsby | Cast: Ben Affleck (Jack Cunningham), Al Madrigal (Dan Espinosa), Janina Gavankar (Angela), Michaela Watkins (Beth), Brandon Wilson (Brandon Durrett) e.a.| Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2020

Het afgelopen decennium bevatte voor Ben Affleck een mooie eerste helft (zijn derde kind werd geboren en Argo leverde hem een tweede Oscar op), maar het tweede was beduidend minder: zijn huwelijk strandde, Live by Night was een prijzige flop, het MeToo-discours ontzag hem niet en dat Batman-avontuur pakte ook niet helemaal uit zoals hij het zich waarschijnlijk had voorgesteld. Tot overmaat van ramp maakte zijn eerder ingetoomde alcoholverslaving een rentree, waardoor de toch al veelvuldig rond hem heen cirkelende paparazzi nog een tandje bijschakelden. Na dergelijke imagoschadende levensfasen pogen de meeste Hollywoodsterren in hun rolkeuze elke associatie daarmee te vermijden, maar Affleck blijkt uit ander hout te zijn gesneden. Durf kan hem aldus niet worden ontzegd, ook al is het eindresultaat niet helemaal bevredigend.

Bij aanvang van The Way Back bevindt Jack Cunningham zich in een vergelijkbaar dal als zijn vertolker. Nu zijn huwelijk eraan is, is hij overdag een anonieme werknemer in de bouw en 's avonds een dusdanig vaste verschijning in een café dat praktisch iedereen hem bij naam kent. Hoewel hij in die laatste hoedanigheid nog enigszins als een sociale drinker oogt, slaat hij ook gerust wat achterover tijdens werktijd of wanneer hij alleen thuis is. Het wordt nooit hardop benoemd, maar het is duidelijk dat Jacks met alcohol de leegte in zijn leven probeert te vullen. Vooral het systematische aspect van de verslaving wordt goed neergezet: bij elk blikje bier dat Jack uit zijn vriezer pakt, legt hij het volgende alvast koud. Zijn gezuip is klaarblijkelijk niet impulsief, maar onderdeel van een routine.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Way Back Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Way Back

acties