The Last Black Man in San Francisco (2019)

Fight for your land. Fight for your home.

Het beste debuut in tijden is alsnog in de bioscoop te zien. Pak je kans!
play

7,7 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

The Last Black Man in San Francisco gaat over vriendschap en trouw blijven aan je wortels in een wereld die alsmaar sneller verandert. Jimmie Fails speelt zichzelf: een jonge man die op zoek is naar een thuis in San Francisco, een stad die hem in de steek lijkt te hebben gelaten.

Regie
Joe Talbot
Cast
Danny Glover, Jonathan Majors, Thora Birch, Mike Epps, Finn Wittrock, Rob Morgan, Tichina Arnold, Jello Biafra, Jimmie Fails, Andy Roy, Daewon Song, San Quinn, Maximilienne Ewalt, Michael O'Brien.
Release
26.01.2019
Release NL
30.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Talbot Scenario: Joe Talbot, Rob Richert Cast: Jimmie Fails (Jimmie Fails), Jonathan Majors (Montgomery Allen), Jamal Trulove (Kofi) Rob Morgan (James Sr.), Tichina Arnold (Wanda Fails), Mike Epps (Bobby), Finn Wittrock (Clayton), Danny Glover (opa Allen), Willie Hen (prediker), Thora Birch (Becca) e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2019

Elke zomer verschijnt er in Nederland een reeks bijzondere films onder het banier 'Previously unreleased', die anders het daglicht niet zouden hebben gezien. Althans, niet in de bioscopen. En elk jaar zit er minstens één tussen waarvan je echt niet kunt bevatten dat geen enkele distributeur hem een normale release heeft gegeven. Vooruit, misschien is The Last Black Man in San Francisco wat moeilijk te marketen. Maar het is er ook zo'n film waarbij je binnen vijf minuten doorhebt dat dit écht iets bijzonders is. En een die dagenlang kan blijven nazingen.

Jimmie Fails speelt - nou ja, bijna dan - zichzelf. Als James Fails IV zit hij met een ongelukkige erfenis. Het prachtige huis waar hij is opgegroeid is door zijn pa jaren geleden verkocht om een verslaving te bekostigen. Jimmie gaat elke dag naar dat huis om voor de tuin te zorgen of kozijnen in de verf te zetten, al zitten de nieuwe, rijke bewoners helemaal niet te wachten op zijn aanwezigheid. Maar, zo vertelt Jimmie graag, zijn opa heeft dit huis gebouwd in 1946. De eerste zwarte man in San Francisco. Jimmie kan niet anders dan erbij blijven. En dan dient zich een kans aan om het terug te pakken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Last Black Man in San Francisco Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Last Black Man in San Francisco

acties