Parasite (2019)

Act like you own the place

discussie

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Fantastische film en eindelijk eens een terechte winnaar van de oscar voor beste film.

Ondanks al het nieuws rond deze film en de winst voor beste oscar heb ik nooit een trailer gezien en geen recensie gelezen en wist ik op een arm gezin dat zich innestelt bij een rijk gezin helemaal niks.

En wat is het dan een heerlijke film vol verrassingen!

De film is zowel verdrietig als ontzettend grappig.
Ik verwachte een thriller maar kreeg een slim gemaakte zwarte comedy vol diepere lagen die je laat nadenken en ondertussen ook spanning en geweld bied. Wat een heerlijke mix.

De acteer-prestaties zijn redelijk tot goed maar vooral de vader en dochter van het arme gezin steken erbovenuit.

Heerlijk plot, prachtig hoe die familie zich erin werkt en mooi dat er verschillende boodschappen/diepere lagen in verwerkt zitten zoals de arme mensen die het met elkaar uitvechten en niet samenwerken of de zoon die met zijn eigen droom en hoop(de steen) voor zijn kop geslagen wordt.

Hoewel ik de hele film top vond en er zat mooie momenten inzaten vond ik toch vooral de minuten waarin de familie zich moest verstoppen ijzersterk. Een mix van spanning maar ook humor(de vader die kruipt en doodstil ligt als het licht aangaat)
Ook de scene waarin het jongentje taart eet en een ‘geest’ ziet is zowel eng(echt zo’n mooie Aziatische horror achtige blik) en komisch(omdat we weten wie de geest is)

De film bleef mij verbazen en er was maar 1 ding waar ik zeker van was. De vriend van de zoon komt aan het begin binnen met de steen en ziet de hele familie bij elkaar. Hij zegt zelfs ‘eindelijk heb ik je familie gezien’. Ik zei tegen mijn vrouwtje ‘let op mijn woorden, die komt terug voor zijn baantje en het meisje en herkent ze allemaal en dan gaat het mis.
Maar ik had het mis. Smiley face

Top film, instant classic. twijfel tussen een 9 en een 10.

Maac

Avatar

Nog geen recensie van de topper Parasite? Filmtotaal ga kijken!