Parasite (2019)

Act like you own the place

Reviews (1)

Mav Damian

Avatar

Parasite is de redenen waarom dat ik van films hou. Deze film heeft alles wat ik wil zien. Entertainment? Check! Verhaal dat onvoorspelbaar is? Check! Sterke boodschap? Check! Sterke camerawerk? Check! En zelf een pluspunt van genres laten mixen dat foutloos overkomt. Check! Dit allemaal geschreven en geregisseerd door Bong Joon Ho. Dit is al zijn 7de film en ik denk dat ik stiekem kan zeggen dat dit zijn beste werk die hij heeft gemaakt. Hel, ik denk zelf dat hij dit niet kan overtreffen.

Om het kort te houden waar de film over gaat is een arm gezin die samen stiekem werken onder een rijk gezin. Meer ga ik er niet over zeggen, want de beste manier om deze film te zien is zo goed als niks weten. Eigenlijk 100% blanco te gaan.
"Maar Mav dan kun je toch bij elke film blanco gaan om zelf de film zo de beste manier te zien?"
Hell no! Films als bijvoorbeeld in de Fast and Furious reeks is totaal voorspelbaar voor verhaal al.
"Maar Mav in deel 8 van Fast and Furious keert Dom tegen zijn vrienden (zogeheten familie), omdat zijn baby is gekidnapt. Dat is toch verrassend en kun je toch de beste manier blanco zien"
Pfff zelf een baby kan zo'n plot schrijven.
Nee,de redenen waarom dat je Parasite zo blanco mogelijk moet zien omdat deze film zo onvoorspelbaar is. Je denkt van ha het verhaal kan nu in twee richtingen uitgaan , maar nope doordat je dat denkt geeft Bong Joon Ho een extra plot midden in de film dat het niet alleen van verhaal in de andere richting gaat, maar ook van genre. Dat is de redenen waarom het veranderen van genres zo goed werkte en dit gebeurt zo in heel deze film.
Niet alleen het verhaal en het mixen van genres was geweldig, maar ook hoe visueel mooi hij de cinematografie toonde van de arme wijk en huis van de familie toonde samen met het huis waar de rijke gezin woonde. De tuin is al een mooi voorbeeld of de donkere ingang naar de kelder. Echt knap!

Ook de acteurs deden een geweldige werk in de film. Namelijk Song Kang-ho die vaak werkt met Bong Joon Ho en iemand die ik zeer graag spelen in Koreaanse films. Speelt hier een geweldige rol als de vader van het arme gezin.
Ook de actrice die de moeder speelt van de rijke gezin die makkelijk te manipuleren was en snel emotioneel kon geraken was ook leuk om te zien. Toch veruit de twee grappige personages.
Ik denk dat veel kijkers deze film kunnen waarderen op artistieke als entertainment manier.
Ik heb bij deze film mij meer dan alleen maar goed vermaakt. Waren momenten dat ik aan het lachen was, maar ook op mijn puntje van mijn stoel zat. Een dikke 9,5!