Luce (2019)

The Truth Has Many Faces

Luce is een heilige; Luce is een monster. Luce is America. En Luce is een behoorlijk goede sociaal-politieke whodunit.
play

7,0 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Luce is een zelfzekere student en erg geliefd door zijn ouders die hem op jonge leeftijd adopteerden. Hij sleept desalniettemin een trauma mee vanuit zijn jonge verleden in een door oorlog verscheurd Afrika. Wanneer Luce een gedetailleerd proefwerk over institutioneel geweld inlevert trekt dit de aandacht van zijn lerares Harriet. Ze begint een onderzoek terwijl Luce's ouders zichzelf afvragen wie hun kind echt is.

Regie
Julius Onah
Cast
Naomi Watts, Tim Roth, Octavia Spencer, Kelvin Harrison Jr., Souleymane Sy Savane, Norbert Leo Butz, Astro, Marsha Stephanie Blake, Christopher Mann, Colton Osorio, Noah Gaynor, Andrea Bang, Ian Unterman, Omar Brunson, Hannah Cabell.
Release
27.01.2019
Release NL
31.10.2019
Release DVD
01.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Julius Onah | Cast: Naomi Watts (Amy Edgar), Octavia Spencer (Harriet Wilson), Tim Roth (Peter Edgar), Kelvin Harrison Jr. (Luce Edgar), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2019

Sinds de verschijning van Get Out is wereldwijd veel gespeculeerd over het nieuwe genre dat deze wonderbaarlijke racismekraker zou genereren. Hoewel er geen consensus over is, focussen de gesuggereerde genres zich op het horroraspect. Ze lopen uiteen van 'schoonfamiliehorror' tot 'actuele horror'. Luce, de eerste bioscoopfilm van Julius Onah (volgens Forbes één van de 'African celebrities to watch'), toont aan dat de erfenis van Get Out veel genuanceerder ligt.

Luce is de adoptiefzoon van Amy en Peter. Hij is geboren in het door oorlog verscheurde Eritrea en op zevenjarige leeftijd overgebracht naar een 'Zonnedael'-wijk in New Hampshire. Luce is een voorbeeldleerling op het Dartmouth College, een van de hoogst gewaardeerde universiteiten van Amerika. Luce opent met een speech waarin Luce voor een overvolle universiteitszaal de ouders en docenten op zo'n manier bedankt dat het lijkt alsof hij zojuist de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst heeft genomen. Luce is vanaf het moment dat hij in beeld komt, de Barack Obama van zijn studiejaar.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Luce Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Ik heb het niet vaak, maar ik ben het niet eens met mijn reactie "niet te harden". De tweede keer ki......"

Kabol

"...Get out was leuk... maar of dat nou een hele trend gezet heeft?..."

Kabol

"...Niet te harden. Recensie is veel te positief. Dit zijn geen echte mensen. Gekunsteld gedoe met polit......"

Luce

acties