Ronin

Ronin (1998)

Anyone is an enemy for a price.

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

Ronin is minder dan wat het wil doen uitschijnen. En dat is jammer. Want als je een mooie verpakking met een flauw cadeau voorgeschoteld krijgt ga je ook niet springen van geluk.

Ronin heeft nochtans véél om te slagen als film. Uitstekende locaties, een best indrukwekkende cast en een verhaal waar iets uit te halen valt. Alleen lijk je in het begin naar een atypische actiethriller te kijken. Personages zijn (en blijven) éen en al mysterie waardoor de dialogen nogal geforceerd aanvoelen. Daarnaast bevat het verhaal zelf eigenlijk veel te weinig waardoor het wel zeer lang uitgerekt word. Qua actie is het ook niet écht top notch, er zijn wel enkele actiescènes maar soms nogal amateuristisch gemonteerd. Ook het camerawerk vond ik soms storend: statische beelden worden geschoten vanuit oninteressante hoeken en de dynamische beelden zijn vaak schokkerig en rommelig. Het lijkt nu wel of deze film een blamage is geworden. Dat is nu wel overdreven, maar ik had er wel meer van verwacht. Want ondanks het storende mysterie, onjuist gebruik van de cast, rommelig camerawerk etc blijft het anderzijds wel onderhoudend en is de finale wel aardig met een opeenvolging van twitst. Misschien nét wat té veel van het goede maar na de lege bedoening daarvoor een welgekomen geschenk.


Ronin is een matige actiethriller die het potentieel niet voldoende benut maar wel kan onderhouden.

6/10

Luniz

Avatar

Hmm. Ik dacht dat IMDB zijn feitjes wel meestal goed had. Klinkt alsof Hawk de scene heel goed heeft bestudeerd. Ik geloof IMDB meer. Formule 1 drivers aan het stuur scheurend door Parijs vertrouw je meer, dan zo een acteur, of wie dat ook was, die dat even denkt te kunnen doen. Neem ik aan.
On Topic : Redelijke film, die scheurend scene was in beeld gebracht trouwens. Wel niet iets om vaker te bekijken, naar mijn mening.

CAGE

Avatar

Ja precies. Ik deel de meningen mee die hierboven meerdere keren zijn genoemd. Het koffertje ging mij ook op de zak. Wat zit er dan in dat zo belangrijk is dat je er alles voor op het spel zet. Misschien juist omdat je dat niet weet de film je beter bevalt. Mij in ieder gaval niet. Wel redelijke film ja, maar het einde vond ik wel beetje teleurstellend met die koffer clou dus..

TheChronic

Avatar

Ik vond het wel een goeie film, maar wat zou er nou in dat koffertje zitten?
Die achtervolging was te bruut en de plotwendingen vond ik ook wel goed geschreven. De stad parijs is altijd mooi voor een film, maar het is moeilijk om iets over deze film te zeggen zonder de clue te verklappen.
Maar ik vind dat deze film heel realistisch overkomt. Hier zie je niet iemand zn weg naar buiten knallen en je krijgt ook meer te maken met de voorbereiding ipv alleen de klus.

Ik vond hem enigsinds langdradig, maar top!!
T+)

table top joe

Avatar

En niet te vergeten de Audi met nitro-injectie, A8 denk ik, met camera in de bumper wat hele aparte beelden heeft opgeleverd. Er zitten ook een paar leuke one-liners in! En in het koffertje zat dacht ik een bom... of was dat weer het verwisselde koffertje, en dat we van die ander de inhoud niet krijgen te zien. Achja tis al weer zolang geleden, maar ik ga em wel kijken, want ik kan me nog herrineren dat ik met een goed gevoel de bios uitkwam. Al denk ik dat dat door de chase kwam, wat kan ik zeggen ik was nog jong toen:x