4,2 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Canada
  • Verenigde Staten
103 Min Canada

Wanneer hij dodelijk ziek wordt verklaard, wordt Frankie Carver (Cage) na negentien bittere jaren - drie jaar eerder dan zijn opgelegde straf - vrijgelaten uit de gevangenis. Nu hij nog maar kort te leven heeft, zet Frankie alles op alles om het goed te maken met zijn zoon die hij destijds achter heeft moeten laten. Tegelijkertijd wil Frankie wraak nemen op alle leden van zijn oude gang, aangezien zij ervoor hebben gezorgd dat hij onterecht werd opgesloten.

Regie
Shawn Ku
Cast
Nicolas Cage, Benjamin Bratt, Ian Tracey, Nicole Muñoz, Karolina Wydra, Linda Ko, Nicole G. Leier, Carmel Amit, Sean O. Roberts, Noah Le Gros, Mohamed Karim, Naomi Simpson, Leanne Khol Young, Alex Alegria.

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Ku | Scenario: John Stuart Newman | Cast: Nicolas Cage (Frank), Noah Le Gros (Joey), Karolina Wydra (Simone/Jennifer), Benjamin Bratt (Q), Mohamed Karim (Jimmy the Dragon) e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2019

Naar verluidt heeft de digitale verjongingskuur voor de hoofdrolspelers van The Irishman het budget van die film met tientallen miljoenen dollars opgeblazen. En dat terwijl Martin Scorseses drieënhalf uur durende gangsterepos toch al niet bepaald goedkoop was om te maken. Het eindresultaat van de vele manuren werk waarvoor Netflix al dat geld ophoestte, was iets waarvoor "leuk geprobeerd" zo ongeveer meest positieve compliment was. Ooit zal deze techniek dusdanig geperfectioneerd zijn dat je er niet door afgeleid raakt, maar tot die tijd is het wijs digitaal verjongde acteurs te beperken tot een handvol shots of een enkele scène. Of neem een voorbeeld aan producties die geen tientallen miljoenen te verbrassen hebben aan een techniek die nog niet voldoende is uitontwikkeld, en cast gewoon een jongere acteur die enigszins op de hoofdrolspeler lijkt. De openingsscène van A Score to Settle laat zien dat dat nog altijd prima werkt.

Toegegeven, de makers van deze film hebben het geluk dat hoofdrolspeler Nicolas Cage afkomstig is uit een filmfamilie. Aldus is het een uiterst logische keuze zijn acterende neef te laten opdraven als zijn jongere zelf. Maar die simpele casting werkt verrassend goed, al was het maar omdat de goedgelijkende Bailey Coppola de lichaamstaal van Cage sterk weet te vangen. Wel jammer dus dat zijn teksten worden uitgesproken met zijn eigen stem, die totaal niet klinkt als die van zijn oom. Zo moeilijk is dat markante stemgeluid van Cage toch niet te imiteren? Desnoods laat je hem deze scène zelf nasynchroniseren.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

A Score to Settle Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Score to Settle

acties