Escape Room: Tournament of Champions
Na vier jaar zijn er nieuwe puzzelkamers met mogelijk dodelijke afloop. Ze bieden vooral meer van hetzelfde.
play

5,3 details

  • 88 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten

Escape Room: Tournament of Champions is het vervolg op de succesvolle thriller Escape Room uit 2019. In dit nieuwe deel komen zes personen vast te zitten in nieuwe levensgevaarlijke escape rooms. Gaandeweg ontdekken ze wat ze met elkaar gemeen hebben waardoor ze kunnen overleven en komen ze er achter dat ze allemaal het spel eerder hebben gespeeld...

Regie
Adam Robitel
Cast
Isabelle Fuhrman, James Frain, Logan Miller, Holland Roden, Thomas Cocquerel, Taylor Russell, Carlito Olivero, Indya Moore, Jay Erving, Anton David Jeftha, Corin Silva, Evan Hengst, Tyler Labine, Yorick van Wageningen, Wayne Harrison, Jaymes Butler, Lucy Newman-Williams, Deborah Ann Woll, Nik Dodani, Jay Ellis, Jamie-Lee Money, Matt Esof, Scott Coker.
Release
01.07.2021
Release NL
29.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam Robitel | Scenario: Will Honley, Maria Melnik, Daniel Tuch, Oren Uziel |Cast: Taylor Russell (Zoey), Logan Miller (Ben), Thomas Cocquerel (Nathan), Holland Roden (Rachel), Indiya (Brianna), Carlito Olivero (Theo), Deborah Ann Wolf (Amanda), e.a. |Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2021

Nadat het succes van de Saw-reeks met zijn ontelbare delen was uitgedoofd, gingen makers van het horrorgenre naarstig op zoek naar andere manieren om hun martelfantasieën te uiten. Ze kwamen al snel uit bij het populaire fenomeen van de escaperoom, een favoriete activiteit voor menig bedrijfsuitje. Vier jaar geleden resulteerde dit in een alleraardigste horrorproductie waarin de samenwerking tussen een groep jonge potentiële slachtoffers de enige manier was om het er levend vanaf te brengen. Het toepasselijk getitelde Escape Room[i] was niet de zoveelste goedkope [i]Saw-kloon, maar bracht een goede mix van spanning, niet al te veel gorigheid en een riante production value. De slotscène van hintte al behoorlijk opzichtig naar een vervolg en niemand zal verrast zijn dat dit er is gekomen.

Als je vier jaar geleden de boot hebt gemist: geen paniek. Dit vervolg begint met een samenvatting en er wordt regelmatig teruggeblikt. Overlevende Zoey loopt de deur plat bij de zielenknijper om de gebeurtenissen in de diverse moordzuchtige escaperooms een spreekwoordelijk plekje te geven. Samen met lotgenoot Ben probeert ze te achterhalen waar de geheime organisatie die verantwoordelijk is voor de viervoudige slachting zich ophoudt. Het spoor leidt naar New York. Als ze bijna het hoofdkwartier van het bedrijf Minos hebben achterhaald, wordt Zoey beroofd. In hun jacht naar de dief belanden Zoey en Ben in een metro, waar al het gedonder weer van voor af aan begint. Het voertuig blijkt namelijk een nieuwe escaperoom en hun vier medepassagiers andere overlevenden van Minos.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Escape Room: Tournament of Champions Nieuwsberichten