Twee totaal verschillende Italiaanse families moeten leren omgaan met elkaar als hun vaders zich verloven.

5,6 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Italië
100 Min Italië

Italiaanse crowd-pleaser. De rijke kunsthandelaar Tony heeft zijn familie uitgenodigd in zijn prachtige villa aan de Middellandse Zee. Het gastenhuis heeft hij verhuurd aan de weduwnaar Carlo en zijn familie. Tijdens een gezamenlijk diner kondigt Tony aan dat hij opnieuw gaat trouwen. Dit nieuws wordt met grote vreugde ontvangen, maar dan wordt duidelijk dat hij met Carlo in het huwelijk wil treden. De kinderen reageren allen verschillend op dit nieuws...

Alt titel
An Almost Ordinary Summer
Regie
Simone Godano
Cast
Jasmine Trinca, Alessandro Gassman, Anna Galiena, Fabrizio Bentivoglio, Clara Ponsot, Lunetta Savino, Rosa Diletta Rossi, Filippo Scicchitano, Giandomenico Cupaiuolo, Carla Carfagna, Fabio Morici, Daniele Ciprì.
Release
28.02.2019
Release NL
07.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Simone Godano | Cast: Fabrizio Bentivoglio (Tony), Alessandro Gassmann (Carlo), Jasmine Trinca (Penelope), Filippo Scicchitano (Sandro), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

Wat te doen als je vader opeens verloofd blijkt te zijn met een man? Acceptatie zou een keuze kunnen zijn. In Croce e Delizia besluiten de volwassen zoon en dochter van beide heren echter om de boel te saboteren. Rond deze flauwe, kluchtige premisse is de film opgebouwd. Croce e Delizia kent echter ook warme, grappige en gevatte momenten waardoor het een best aardige feelgoodfilm is.

Van subtiliteit moet deze Italiaanse komedie het niet hebben. Het verhaal is behoorlijk klunzig en de personages zijn uitvergrote karikaturen. Twee families komen er gelijktijdig achter dat hun pater familias verloofd is met een man. Wat de situatie niet makkelijker maakt is dat beide families elkaar meteen moeten ontmoeten. De rijke Tony heeft er namelijk voor gezorgd dat de verloofde Carlo en diens familie in zijn enorme villa aan zee kunnen verblijven. Tony heeft zijn eigen dochters ook uitgenodigd, waar hij onthult dat hij gaat trouwen. De familie van Tony accepteert dit nieuws al snel, op dochter Penelope na. Penelope heeft zich verwaarloosd gevoeld in haar jeugd door vaderlief en accepteert niet dat hij nu gaat trouwen. Sandro, de oudste zoon van Carlo, trekt het nieuws helemaal niet. Deze wat conservatieve prototype Italiaanse man kan niet omgaan met het feit dat zijn vader op mannen valt. Uiteindelijk besluiten Penelope en Sandro samen te spannen om het huwelijk tussen beide vaders te dwarsbomen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Croce e delizia

acties