Halloween

Halloween (1978)

The Night HE Came Home!

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Zo'n film waarvan ik dacht dat ik hem heel lang geleden al eens gezien had, maar ik begon wel te twijfelen. Kon me er niks van herinneren dus wellicht toch niet gezien Smiley face
Dit is een film met een ook voor die tijd volgens mij beperkt budget. Slechts 300.000 dollar,
Ik vind het toch ondanks de kritiek op het script en het gedrag van de hoofdpersonages (je doodt een zombie-achtig wezen en gaat vervolgens met je rug naar het wezen zitten, en ja hoor de zombie duikt weer op) toch een film die je pakt en blijft boeien.
De film is zo langzamerhand ook wel een klassieker in dit genre geworden en zal het goed blijven doen tijdens Halloween en horroravonden. De muziek past ook prima bij het verhaal. Eigenlijk een vrij simpel deuntje maar blijft wel hangen en draagt bij aan het sinistere sfeertje. Ik wist niet dat deze film het debuut betekende van Jamie Lee Curtis en gelijk in de hoofdrol. Al met al toch een sterke film zeker gelet op de beperkte middelen en het ontbreken van grote namen (in die tijd).
8/10

hetisjantje

Avatar

Domme, saaie horror. Een moordenaar waar je niks mee kan want die volgt alleen maar als een zombie, en de rest wil je sowieso dood inclusief de scriptschrijver, want het is een opeenvolging van het klassieke "precies doen wat je niet moet doen" gebeuren, oftewel rennen als je je moet verstoppen en schreeuwen als je bek moet houden, want dan komt die zombie weer. Na twee minuten kan je de niet-redshirts in deze horror identificeren en de afloop voorspellen. Gaaaap.

boeliebab

Avatar

Oeh oeh, dit vind ik stiekum wel eng hoor. ik kan niet zo goed tegen uitdrukkingsloze maskers...:N
Vind idd blair witch ook een goede horror, maar verder wordt er weinig goeds meer gemaakt tegenwoordig. doe mij dan maar deze heerlijke jaren 80 horrors (it, the shining).
ff over uitleg van de film; laurie strode was niet zomaar een oppas, het was de zus van michael myers... en best een essentieel gegeven in de film.
veel plezier iedereen