Plane

Plane (2023)

De realiteit wordt volledig krom gebogen zodat het plot zijn gang kan gaan.
play

6,3 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

Piloot Ray Torrance (Gerard Butler) heeft vaker in stormen gevlogen, maar wanneer hij in een zware storm terecht komt en zijn vliegtuig beschadigd raakt, is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een eiland in de Filippijnen. Daar blijken Ray en zijn passagiers terecht te zijn gekomen in een oorlogsgebied dat wordt gedomineerd door meedogenloze militanten die het op het vliegtuig en zijn passagiers gemunt hebben. Terwijl de hele wereld op zoek is naar het verdwenen vliegtuig probeert Ray zijn passagiers in leven te houden tot er hulp arriveert.

Regie
Jean-François Richet
Cast
Tony Goldwyn, Paul Ben-Victor, Joey Slotnick, Gerard Butler, Tara Westwood, Mike Colter, Daniella Pineda, Yoson An, Kate Rachesky, Amber Rivera, Oliver Trevena, Remi Adeleke, Evan Dane Taylor, Lilly Krug, Claro de los Reyes, Mark Labella, Kelly Gale, Quinn McPherson, Rose Eshay, Michelle Cortés.
Release NL
02.02.2023
Release DVD
28.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-François Richet | Scenario: Charles Cumming, J.P. Davis | Cast: Gerard Butler (Brody Torrance), Mike Colter (Louis Gaspare), Daniella Pineda (Bonnie), Evan Dane Taylor (Junmar), Paul Ben-Victor (Hampton), Haleigh Hekking (Daniela Torrance), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2023

Filmscenario's belanden via een tussenpersoon, een agent, bij de filmstudio's. Valt het in de smaak, dan begint een lang proces dat lang niet altijd de eindstreep haalt. Soms lukt het een acteur om een film gemaakt te krijgen. Hij of zij houdt van het script, verbindt zich aan de productie en zorgt voor een eindproduct dat helemaal om hem of haar draait. Plane is de Gerard Butler-show. Zelfs die ongeïnspireerde en ontoepasselijke titel is aan hem te danken.

Tijdens een nachtelijke nieuwjaarsvlucht wordt een vliegtuig geraakt en dreigt neer te storten. Gelukkig is Brodie Torrance de piloot. Deze ervaren held slaagt erin het toestel te landen op een Filipijns eiland. Maar daarmee is het kleine groepje passagiers en bemanning nog niet gered: hun noodlanding trok de aandacht van gewelddadige separatisten. Aan Torrance de taak iedereen veilig te houden en hulp in te schakelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Plane Nieuwsberichten