The Banker

The Banker (2019)

Boeiende Hollywoodfilm over de twee eerste zwarte bankiers in Amerika.
play

6,7 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

In The Banker ontmoeten we de twee revolutionaire zakenlieden Bernard Garrett (Mackie) en Joe Morris (Jackson) die van plan zijn het op te nemen tegen de onderdrukkende elite van de jaren 60 door andere Afrikaanse Amerikanen te helpen de Amerikaanse droom na te streven. Samen Eunice (Nia Long), de vrouw van Garrett, trainen ze de blanke arbeider Matt Steiner (Nicholas Hoult) om zich voor te doen als het rijke en bevoorrechte gezicht van een onroerend goed en bankimperium - terwijl Garrett en Morris poseren als conciërge en chauffeur.

Regie
George Nolfi
Cast
Nia Long, Rhoda Griffis, Michael Harney, Samuel L. Jackson, Gregory Alan Williams, Colm Meaney, Paul Ben-Victor, Jill Jane Clements, Nicholas Hoult, Anthony Mackie, James DuMont, Jason Davis, Jessie Usher, Taylor Black, Daniel Johnson.
Release
21.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: George Nolfi | Scenario: Brad Kane, Niceole R. Levy & George Nolfi | Cast: Anthony Mackie (Bernard Garrett), Samuel L. Jackson (Joe Morris), Nicholas Hoult (Matt Steiner), Nia Long (Eunice Garret) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2020

Hoe maak je een verhaal over handel in ontroerend goed en bankieren interessant? Zelfs als het zich afspeelt in een fascinerende en belangrijke sociale context blijft dit lastig. Regisseur en co-scenarist George Nolfi slaagt er ten dele in om het waargebeurde verhaal van The Banker boeiend te maken, vooral met dank aan een sterke cast.

Anthony Mackie speelt het titelpersonage, Bernard Garrett, een arme zwarte man die opgroeit in Texas met maar één droom: geld verdienen zoals witte mensen dat doen, met pennen en pakken in plaats van handarbeid. Met geld meer geld verdienen. Hij verhuist naar Californië, waar hij in zee gaat met de door Samuel L. Jackson gespeelde Joe Morris. Samen kopen ze huizen en gebouwen op om te verhandelen. Omdat geen witte man zomaar aan een zwarte man zal verkopen, huren ze de witte Matt Steiner in om te poseren als derde partner, die de onderhandelingen moet doen en het gezicht van hun bedrijf is naar witte mensen toe.

videotrailers & clips