From Russia with Love (1963)

Meet James Bond, secret agent 007 [Australian theatrical daybill movie poster]

Reviews (3)

jaime91

Avatar

Deze Bondfilm lijkt al wat meer op de Bondfilms zoals ik ze ken. Q maakt zijn opwachting, er zitten gadgets in, en de humor is ook aanwezig! Connery is wederom geweldig, Daniela Bianchi is beeldschoon als Tatiana Romanova, en Robert Shaw is prima als slechterik Shaw ondanks dat hij bijna geen tekst heeft in de film is hij fysiek wel een uitdaging voor James. Ook Lotte Lenya (Rosa Klebb) speelt ook goede slechterik. Maar Pedro Armendáriz vind ik echt geweldig als Kerim Bey. Hij heeft een goede klik met Connery en de humor tussen die twee beviel mij wel. De vriendschap tussen beide heren is zeer overtuigend.

Deze film vind ik iets beter dan Dr No omdat het verhaal iets persoonlijker is. Dit keer heeft Spectre het ook op Bond gemunt aangezien hij eerder al hun plannen gedwarsboomd had. Toch heeft deze film ook wat saaie momentjes, die Dr.No ook had. Maar Connery speelt zijn rol nog beter! En ondanks dat de bondgirl in deze film iets meer de damsel in distress is, is ze wel belangrijk voor het verhaal wat in Dr. No nog niet zo was aangezien Ursula Andress ook pas vrij laat opdook in de film. En daarnaast was er niet alleen maar liefde tussen Bond en Romanova. Dat Bond haar uiteindelijk in het gezicht slaat vond ik ook vrij verrassend.

From Russia With Love is wederom een goede Bond film. Er zit niet heel veel actie in deze film, maar de actiescenes die erin zitten zijn vrij goed. O.a. die vechtscene in de trein was tof! En eindelijk laat Bond ook zijn komische kant zien. Ondanks de wat trage momenten, heeft deze film wel een beter verhaal dan de vorige. En een geweldige sidekick in Kerim Bey. En voor het eerst wordt op het eind ook gehint naar de volgende Bondfilm Goldfinger. Bond will return.

JamesBond

Avatar

Goede film!

Ook deze opnieuw bekeken op blu-ray en het beeld ziet er weer prachtig uit! Ook het geluid is weer lekker opgeschoond.

Toen ik deze film voor het eerste zag heb ik hem naar een uur uitgezet, vond hem echt behoorlijk saai. Heb de film daarna nog een paar keer gezien en ben nu toch wel tot de conclusie gekomen dat dit één van de betere Bond-films is.

Dit is wel één van de Bond-films met het beste verhaal en, deze film blijft qua verhaal ook wel het dichtst bij het verhaal uit de originele roman.

Sean Connery zet in deze film misschien wel zijn beste prestatie als James Bond neer. Hij ziet er erg goed uit en weet in deze film goed de balans te leggen tussen ice-cold-killer en gentleman.

Robert Shaw speelt hier één van mijn favoriete James Bond-schurken, Red Grant is een koelbloedig en goed personage.

Daniela Bianchi zet hier ook een goede Bond-girl neer, misschien geen memorabele maar wel een goede.

Ook de overige personages worden goed neergezet.

Al met al een sterke Bond-film die naast een goed verhaal en een aantal sterke acteerprestaties ook spannend is.

8/10

AngelEyes

Avatar

Volgens mij zou het andersom moeten zijn, maar dit is de Bond die ik vroeger leuker vond dan tegenwoordig. Het gebrek aan (goede) actie breekt hem na een keer of wat kijken op. Wel is dit, itt tot veel andere Bonds (zowel van voor als na FRWL), een degelijke spionagefilm zonder al teveel gekkigheden: voor Bond-begrippen zelfs tamelijk realistisch. Het kenmerkende Connery-era-sfeertje is ook hier weer volop aanwezig, wat From Russia With Love nog altijd beter maakt dan de gemiddelde Moore-Bond.
[rating 3.5]